A Hónap műtárgya: Ughy István képei


2015-11-24 20:40:00  | cikk: Babos Petra  | 


A Hónap műtárgya: Ughy István képei főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a város és a környék művészeit kívánja bemutatni a Hónap műtárgya elnevezésű kiállítás sorozattal, melynek ezúttal a jól ismert Ughy István képzőművész a kiállítója. A tárlatnak a JMSZK földszinti előtere ad otthont a hónap végéig.

Ughy István erdélyi magyar festőművész, grafikus és muzeológus, Székelykeresztúron született. Tanulmányait a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskola festészeti szakán végezte. Először tanár volt, majd a székelykeresztúri városi múzeum munkatársa. Múzeumszervezői, kiállításrendezői, grafikusi feladatokat vállalt, elmélyülve a néprajzi-régészeti témákban is. Jelentős szerepe volt a múzeumi képtár megteremtésében. 1989-ben telepedett át Magyarországra. 1990 és 2005 között a pápai Gróf Esterházy Károly Kastély és Tájmúzeum munkatársa volt régészeti rajzolóként.

A művész alkotásait erőteljes színhasználat és lendület jellemzi. Ughy Istvánnak már számtalan kiállítása volt Magyarországon és külföldön is, a mostani Hónap műtárgya című tárlatra Torocokón készült képeit hozta el, melyeken sok utcarészlet és udvarbelső látható.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!