Asztalitenisz: Négy érem a megyei utánpótlás-versenyen


2015-11-24 11:14:39  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: PÉKA SE  | 


Asztalitenisz: Négy érem a megyei utánpótlás-versenyen főképe
A közelmúltban a Veszprém Megyei Asztalitenisz Szövetség serdülő és ifjúsági korosztályú megmérettetésén – igazolva az előzetes várakozásokat – négy különböző kategóriában is sikerült érmet szereznie a Pápa és Környéke Asztaliteniszezői SE (PÉKA SE) versenyzőinek. Nyőgér István, az egyesület alelnöke sikernek értékelte az eredményt, hiszen mindez még úgy is sikerült, hogy az egyik éremesélyes, Rácz Dóra sajnos nem tudott részt venni a megmérettetésen, s így a lány páros is visszalépésre kényszerült. A lányoknál egyéniben végül a farkasgyepűi Molnár Kata ért el egy szép bravúrt, így állhatott fel a serdülő korú (U15) lányok között a képzeletbeli dobogóra.
- A fiúknál ugyancsak a kisebbek között a bakonyjákói Kapin Krisztián indult esélyesebbnek a legjobb négybe jutni, viszont erős sorsolást kapott, így sajnos lemaradt a további küzdelmekről, a pápai Steiner Péternek – aki mindössze két hónapja jár csak profi edzésre - viszont kedvezett a szerencse, jól is játszott, bronzérme első megyei szintű sikere, párosban is csak egy hajszállal csúszott le az elődöntőről társával, az ugyancsak pápai Fejes Bencével. Abban is bíztunk, hogy legalább egy kategóriában bronznál fényesebb érmet is nyerünk. Az összevont fiú párosunk (Győrffy Tamás – Kapin Krisztián) ezüstérmet is érdemelt volna, elődöntőjük volt inkább döntő értékű. Végül Győrffy Tamás révén ifjúsági egyéniben játszhattunk döntőt is. Itt is csak szoros összecsapásban maradtunk alul. Az idősebb játékosokkal együtt eleinte kicsit csalódottak voltunk a verseny után, mert a kiélezett helyzetekben rendre kijött az ellenfeleknél a több rutin és rendszeresebb edzés, de így pár nap után már sokkal jobb az összkép.
Mindegyik játékos sikere egyúttal az őket felkészítők eredménye is. Győrffy Tamás korábban Dudás Szabolcsnál sajátította el a sportág alapjait, Kapin Krisztiánt Nyőgér István vezette el a megyei szintű eredményekig, Molnár Katát Molnár András tömegsport-felelős edzette, Steiner Péter pedig az egyik újonc tanítvány Péter Pál mesteredző keze alatt, akiről azt is megtudtuk, hogy a gyerekek és az egyesület részéről egyaránt tapasztalt pozitív hozzáállás után felajánlotta, hogy a szokásos heti két edzés mellett a továbbiakban péntekenként is tart egy-egy bónusz edzést. Az egyesület továbbra is várja a sportággal ismerkedni vágyókat, érdeklődni a pekasevezeto@gmail.com e-mail címen lehet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!