Karácsonyi gyűjtést indított az MSZP – A húsgyárról és a vasútról is szó esett Grőber Attila sajtótájékoztatóján


2015-11-24 01:21:42  | cikk: pt  | 


Karácsonyi gyűjtést indított az MSZP – A húsgyárról és a vasútról is szó esett Grőber Attila sajtótájékoztatóján főképe
Mosolydoboz névvel karácsonyi gyűjtőakciót indított a Magyar Szocialista Párt pápai szervezete – jelentette be hétfő délutáni sajtótájékoztatóján Grőber Attila önkormányzati képviselő, az MSZP helyi elnöke.
A politikustól megtudtuk: a nehéz sorsú gyerekek és családok karácsonyának megszépítéséért elsősorban tartós élelmiszert, édességet, játékot, könyvet, gyermekruhát tartalmazó felajánlásokat várnak. Az adományokat a pápai MSZP-irodában lehet leadni a következő három hétben, minden hétköznap 9-12 óráig. A szervezők arra kérik az adományozókat, hogy ajándékaikat mosolydobozokban hozzák el a gyűjtőpontra.

Grőber Attila kevésbé hálás témákról is szót ejtett. A Pápai Hús-csoport felszámolása kapcsán úgy fogalmazott: „eljött a nagyot mondók ideje”. – Két szélsőség van ebben a helyzetben. Az egyik tábor szerint minden rossz, míg a másik fél úgy látja, semmi baj nem történt, minden a rendjén van. Viszont közös bennük, hogy nem valódi megoldást akarnak, hanem olcsó politikai cirkuszt. Ezzel kockáztatják a gyár, a cégcsoport életét, valamint az ott dolgozók munkáját – jelentette ki a szocialista önkormányzati képviselő. Mint mondta, nemrég egy, a Pápai Hús-csoporttal kapcsolatos sajtótájékoztatón rendkívül súlyos állítások hangzottak el, de ezeknek egyetlen szava sem igaz.
Itt többek között vagyonelherdálásról, illetve a húsgyár váratlan csődjéről volt szó. Grőber Attila kiemelte, ha valakinek vagyonelherdálásról van tudomása, tegyen feljelentést az ügyben. Hozzátette, ha egy felügyelőbizottsági tag azt állítja, váratlanul érte a húsüzemmel szemben indított felszámolási eljárás, akkor vagy nem értette a gyár helyzetét, vagy hazudik. – Ennek a cégcsoportnak a sorsa, az ott dolgozók sorsa nem lehet olcsó politikai ügy – hangsúlyozta az MSZP pápai elnöke. Egyúttal arra kérte a város országgyűlési képviselőit, emlékeztessék Orbán Viktor miniszterelnököt egy, a helyi húsgyárral kapcsolatos 2013-as mondatára, ami így hangzott: „A pápaiak számíthatnak ránk.”

– Az utóbbi időben olyan hírekkel, információkkal találkoztam, amiknek alapján azt kell feltételeznem, hogy ahogyan a 83-as út azonnal megkezdett fejlesztése, úgy a vasút is csak politikai eszköz volt ahhoz, hogy a kampányban hitegessék a pápaiakat – tért át egy másik témára Grőber Attila, és ehhez fűződően több kérdést is feltett.
– Igaz-e, hogy 2016. január elsejétől csökken a járatok száma a Celldömölk-Pápa vasútvonalon? Igaz-e, hogy ezek a járatritkítások gyorsvonatokat érintenek? Igaz-e, hogy ezek a Győrbe, illetve a Győrből történő közlekedésünket nehezítik? – kérdezte az ellenzéki politikus, majd ugyancsak a város országgyűlési képviselőit megszólítva arra kérte őket, járjanak közben azért, hogy ne következzenek be ezek a járatcsökkentések.

Képek:


Címkék: MSZP | húsgyár
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!