Nyílt nap a Türr nyelvi előkészítő képzésén


2015-11-23 16:56:19  | cikk: Babos Petra  | 


Nyílt nap a Türr nyelvi előkészítő képzésén főképe
A Türr István Gimnázium a 2016/2017-es tanévben is három osztály szeretne indítani. A múlt héten tartottak nyílt napot az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezőknek, ma pedig a nyelvi előkészítő évfolyammal induló gimnáziumi képzés iránt érdeklődőket várták a nagy múltú intézménybe.

Németh Zsolt iskolaigazgató a program kapcsán elmondta, a nyelvi előkészítő évfolyammal induló gimnáziumi képzés ötéves, az első évfolyamon kifejezetten a nyelvtanulásra és az informatika-oktatásra fektetik a hangsúlyt.
-Iskolánk egyik legnépszerűbb képzése a nyelvi előkészítő osztály, amely 2004 óta működik. Rendkívül színvonalas az oktatás, hiszen a tanulók az érettségire remek eredményekkel rendelkeznek. Célunk, hogy a gimnáziumi érettségi megszerzésére minimum egy – de reményeink szerint kettő vagy akár három – középfokú nyelvvizsgával rendelkezzenek tanulóink. Az előkészítő évfolyamtól kezdve a diákok két nyelvet tanulnak heti 6, illetve 12 órában. A gimnázium további négy évében tanulóink érdeklődésük és továbbtanulási szándékuk figyelembe vételével kapnak magas színvonalú általános képzést mind a humán tárgyakból, mind természettudományos vonalon – mondta.
Németh Zsolt hozzátette, a képzést elsősorban olyan diákoknak ajánlják, akik szeretik az idegen nyelveket, s egyetemen, főiskolán szeretnének továbbtanulni.
Sok érdeklődőt vonzott a nyelvi előkészítő tagozat

A nyílt napon a kiváló nyelvérzékű Molnár Martin 11. A osztályos diák tartott tájékoztatót. Martin még csak harmadikos, de már angolból és németből felsőfokú nyelvvizsgája van, jelenleg az olasz középfokra készül, s tervei szerint szeretne még franciát és spanyolt is tanulni. A fiatal fiú elmondta, nagyon szereti a nyelveket, s szerinte a Türr erre jó lehetőséget biztosított. Martin mindenkinek ajánlja ezt a képzést, aki szereti a nyelvet, hiszen a mai világban fontos a nyelvtudás, s az is, hogy több nyelven tudjon megszólalni az ember.
A nyílt napon az érdeklődő nyolcadikosoknak lehetőségük volt matematika, informatika, angol és olasz nyelvi órák látogatására, délután pedig az igazgató a szülőknek tartott beiskolázási tájékoztatót.

A központi felvételire december 8-ig lehet jelentkezni, az iskolába február 12-ig lehet beadni a jelentkezési lapokat. A Türr István Gimnázium januárban ismét várja az érdeklődőket, akkor a kisgimnáziumi képzéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!