Emelt fővel hagyhatta el a pályát a Bakonyerdő


2015-11-22 20:52:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Emelt fővel hagyhatta el a pályát a Bakonyerdő főképe
A bajnoki cím egyik legfőbb várományosa, Ajka ellen búcsúzott az idei évben közönségétől a Bakonyerdő Pápa gárdája. Az NB II-es kézilabda bajnokság utolsó őszi hazai mérkőzésén több hiányzó is nehezítette Kiss Dániel dolgát, Róth Gábor munkahelyi-, Bors Patrik iskolai elfoglaltság miatt volt kénytelen távolmaradni, Kondor Jánost sérülés, Szabó Mátét betegség hátráltatta. A megyei rangadót a nehézségek ellenére jól kezdték a mieink, Völgyesi remek védéseinek köszönhetően tudták tartani a lépést a vendégekkel, Szakács Dániel és Kapcsándi Kristóf rendre betalált, így tíz perc után 4-4-et mutatott az eredményjelző, sőt a 12. percre Horváth találatával már a mieinknél volt az előny (6-5). Többször meg volt az esély a nagyobb előny kiharcolására is, ám becsúszott egy-két technikai hiba és kimaradtak a ziccerek, így 9-6 helyett 7-7 lett az állás. Sajnos a meccs ezen szakaszában jött a már szokásosnak mondható hullámvölgy, mely hat perces pápai gólcsendet eredményezett. Kiss Dániel időkérése sem hozta meg a remélt fordulatot, tovább szélesedett az olló a felek között, Kapcsándi Kristóf két góljával sikerült lőtávolon belül maradni, az öltözőbe 11-14-es állásnál vonulhattak a csapatok. Szakács találatával indult a második játékrész, azonban továbbra is az ajkaiak vezettek, a Bakonyerdő támadásban sokat kapkodott, előkészítetlen lövéseiket könnyedén fogta a vendég kapus, így a 45. percre ötgólos hátrányban kézilabdázott a Pápa (15-20). A félidő második felére közelebb tudott lopózni a hazai gárda, igaz, három gólnál kevesebbre nem csökkent az ajkai csapat előnye, mely végül magabiztos sikert könyvelhetett el, de a szép számú hazai közönség elégedett lehetett kedvenceik mutatott produkciójával.

Bakonyerdő Pápa – Ajka 23-25 (11-14)

Bakonyerdő Pápa: VÖLGYESI, Soós (kapusok), Horváth N. 2 KAPCSÁNDI K. 9, SZAKÁCS D. 7, Lakos Cs., FÜZI A. 2, TOLNER B., Sipőcz M., ZSINKÓ Á., Bors M. 3, Palágyi Á., CSEKE A., Pethő

Kiss Dániel (a Bakonyerdő Pápa edzője): Egy vereség után nehéz bármit is mondani, mert nem jár pont a ma estéért. Azonban ha az eredmények mögé nézünk, csak a dicséret szavaival tudom jellemezni a fiúk mai munkáját.

Poór Tamás (az Ajka edzője): Amire védekezésben készültünk, azt az elején nem tudtuk megvalósítani, a félidő közepére javult fel a védekezésünk, és ekkor sikerült átvennünk a vezetést is. Emberelőnyben rossz megoldásokat választottunk, a támadójátékunk elmaradt attól, amit vártam, de ha úgy játszottunk volna, ahogy azt az öltözőben kértem, öt-hat gólos győzelem lehetett volna ebből, így picit izgulnunk kellett. Le a kalappal a hazai csapat előtt, jól küzdöttek és jól is játszottak.

A juniorok 32-29 arányban alulmaradtak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!