Sorozatban ötödik meccsét is megnyerte a Perutz


2015-11-21 17:45:03  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sorozatban ötödik meccsét is megnyerte a Perutz főképe
Először fordult elő a Perutz FC történetében, hogy az aktuális fordulót a dobogóról várhatták a sárga-kéket. A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 15. fordulójában ez volt a helyzet, ugyanis a négy mérkőzés óta veretlen pápaiak a harmadik helyről várták a 10. Pét elleni összecsapást, melyen természetesen - a három pont begyűjtése mellett - a hazai veretlenség megőrzése is cél volt. Marton Miklós csapata az elmúlt négy körben 12 pontot gyűjtött, 11 gólt lőtt és mindössze négyet kapott, míg ellenfelük 50 százalékos mérleggel bírt, hét győzelem mellett hétszer maradtak alul, de négy büntetőpontjuk miatt csak 16 egység állt a nevük mellett és a bajnokságban ők kapták a második legtöbb gólt, számszerint 33-at. Marton Miklós egy helyen változtatott a múlt heti kezdőhöz képest – Páli helyett Grőber kapott lehetőséget - a mieink a Szijjártó – Horváth Á., Orovecz, Erdősi, Györkös – Szabó Bence, Palkovics, Mészáros, Grőber, Szabó Bálint – Venczel összetételben kezdtek. Mindjárt a negyedik percben a mieink előtt adódott gólszerzési lehetőség, a negyedik percben Horváth ugratta ki remek ütemben Venczelt, aki a középen érkező Szabó Bálint elé tálalt, a középpályás kísérlete azonban elakadt a gólvonalon álló védőben. A nyolcadik percben a Balatonfűzfő elleni találkozóhoz hasonlóan peches gólt kapott a Perutz, Bogdán szabadrúgása megpattant Palkovicson, a játékszer így a balra mozduló Szijjártó mellett a kapu jobb sarkába hullott 0-1. A 13. percben egyenlíthettek volna a mieink, azonban Venczel közelről, Grőber messziről sem tudott túljárni Kerekes kapus eszén. A 20. percben aztán megszületett az egyenlítő találat, Szabó Bálint szabadrúgását Palkovics elé fejelték, aki az alapvonal környékéről középre ívelt, az érkező Grőber pedig öt méterről a hálóba bólintott 1-1. Három perccel később már a mieinknél volt az előny, megint Palkovics volt a feladó, egy jobb oldalról beívelt labdát Venczel jobbal ragasztott fel a rövid felsőbe, védhetetlen lövés volt 2-1. A 33. minutumban újabb ziccert rontott el a Pápa, Venczel centerezett balról, Szabó Bálint érkezett a tizenegyes ponthoz, aki ajtó-ablak helyzetben rosszul döntött és a kapus kezébe lőtt. Néhány momentummal később rossz ütemben léptek ki a péti védők, így Mészáros, Szabó és Venczel vezethették a kapusra a labdát, Szabó Bálint azonban a lövés helyett a támadást kísérő Venczel elé tálalt, ám a támadó az asszisztens szerint lesen tartózkodott, így hiába lőtt az üres kapuba. Szünet után hamar kettőre növelte a különbséget a Perutz, Palkovicsot buktatta Varga a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Venczel magabiztosan értékesítette 3-1. A folytatásban számtalan gólszerzési lehetőséget hagyott ki a Perutz, elég csak Grőber ziccerére, Mészáros, Venczel vagy Páli kapufájára gondolni, az eredmény azonban nem változott, végül megérdemelten, magabiztosan nyert a hazai csapat, mely így megőrizte harmadik helyét a tabellán.

Perutz FC – Pét 3-1 (2-1) Gsz.: Venczel 2, Grőber ill. Bogdán

Marton Miklós: Nagyon sok lehetőséget hagytunk kihasználatlanul, sajnos amikor már csak tényleg be kellene passzolni a kapussal szemben a labdát, képtelenek vagyunk a hálóba lőni, ezen a meccsen is volt legalább négy-öt ilyen. A mérkőzés elején a potyagólokat mindig megkapjuk, így volt ez ma is, megint futnunk kellett az eredmény után, de úgy érzem a csapat erősségét mutatja, hogy képesek voltunk ezúttal is fordítani.

Perutz FC: Szijjártó – Horváth Á. (’82 Horváth D.), Orovecz, Erdősi, Györkös – Szabó Bence, Palkovics (’69 Nemes), Mészáros, Grőber (’75 Páli), Szabó Bálint (’86 Véber) – Venczel (’87 Ughy)

Pét: Kerekes – Kalapács, Varga, Dunavölgyi (’78 Bajcsi), Kallós (’88 Kovács) – Józan, Pilka, Wellesz, Szeleczki, Kaufmann - Bogdán

A pápaiak november 28-án Tapolcára utaznak, majd az ősz utolsó bajnokiján – december 5-én 15 órai kezdéssel - az Ajkát látják vendégül.

A tabella élmezőnye:
1. Veszprém 40 pont
2. Úrkút 36
3. Perutz FC 26
4. Őskü 26

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!