Nem érdekelte az embereket Schiffer András


2015-11-20 21:17:53  | cikk: pgya  | 


Nem érdekelte az embereket Schiffer András főképe
Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke, parlamenti képviselője országjáró körútja keretében a megyébe látogatott el, ma délután 3-tól városunkban, a Kossuth utcán várta az érdeklődőket. A köztéri fogadóórát gyér érdeklődés övezte, két-három kíváncsiskodó polgáron kívül csak a sajtó képviselői jelentek meg.

Schiffer András májusban indult országjáró meghallgatásaira, aminek célja, hogy megismerje az emberek véleményét, tájékozódjon a vidék helyzetéről. A sajtó érdeklődésére elmondta, hogy az LMP szervezeti hiányosságokkal küzd, a párt nincs jelen a választókerületek többségében és így nem lehet felkészülni a 2018-as országgyűlési választásokra. Schiffer András az LMP által egy alternatívát szeretne felmutatni mindazoknak, akiknek elege lett a ballib-táborból vagy a kormányból.
Schiffer Andrással szinte csak a média képviselői elegyedtek szóba

Veszprém megyében több nagyobb települést is felkeresett, ahol aktivistákkal, civil szervezetek képviselőivel, illetve települések vezetőivel – elsősorban pártfüggetlenekkel – találkozott. A jelen legnagyobb problémájának Schiffer a bérek alacsony mivoltában látja és azt, hogy az emberek nem értik meg, mitől emelkedhetnének a fizetések.

Schiffer András kísérete örült, hogy valaki érdeklődik az LMP iránt

- Azt látom, hogy ha valami nagy merénylet volt Magyarországgal szemben a rendszerváltás után az a feldolgozó ipar módszeres ledózerolása volt. Az ország kitörési lehetősége többek között az élelmiszer-feldolgozóiparban lenne, amit úgy képzelünk el, hogy a munkavállalók is kellő védelmet élvezzenek. Sőt, mi szeretnénk arra is lehetőséget biztosítani, hogy amennyiben a tulajdonos nem jó gazda és a munkások vállalják azt, hogy stabil pályára tudják állítani az üzemet, akkor meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a dolgozók egy munkásszövetkezet keretében átvegyék az üzem irányítását. Erre az utóbbi évtizedekben jó példák születtek Dél-Amerikában – nyilatkozta az LMP társelnöke, aki a pápai fórumozás végeztével Veszprémbe indult, ahol aktivistákkal találkozott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!