Édes délelőtt - mézes tízórai a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában


2015-11-20 19:46:19  | cikk: ha  | 


Édes délelőtt - mézes tízórai a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában főképe

Édes, mégis egészséges, mi az? - erre a kérdésre a katolikus iskola alsó tagozatosai biztosan tudják a választ, hisz ma délelőtt mézkóstoló volt az intézményben, a harmadik osztályosok pedig részt vettek egy előadáson is.
- A magyar termelői méz híresen finom - mondta Mészárosné Pap Katalin, az iskola pedagógusa - , ezért gondoltuk, hogy meglepjük ezzel a programmal a gyerekeket. Így, a megfázásos időszak elején jó, ha tudják, léteznek természetes gyógymódok is a megelőzésre, ezek közül az egyik a méz.

Ezt Patyi Attila, tapolcafői méhész is elmondta a gyerekeknek előadásában. Patyi Attila 2004 óta foglalkozik méhészettel, jelenleg 200 termelő méhcsaládja van. A diákoknak beszélt a virágporról, a méhekről, a mézről és egy kaptárt is mutatott a harmadikosoknak, akik nagy örömmel vették kézbe a különféle eszközöket.

A gyerekek kipróbálhatták a méhész eszközeit

A méhész szerint nagyon fontos beszélni a mézről a gyerekenek, hisz így talán többen fogyasztják majd ezt az egészséges édességet. Arra is felhívta a diákok figyelmét, hogy lehetőleg ne teában, süteményben fogyasszák ezt a természetes édesítőszert, hisz a hő hatására elveszíti értékes, jó tulajdonságait. A méz jó köhögésre, gyulladáscsökkentő hatása is van, sokan természetes antibiotikumnak tartják. Patyi Attila hangsúlyozta, hogy a legjobb az, ha rendszersen fogyasztjuk, napi egy kiskanál méz segíthet a megelőzésben.

A méz finom volt, az előadás pedig érdekes - mondták a gyerekek

Major Boglárka szerint minden nagyon érdekes volt, és az előadásból megjegyezte, hogy a méhek legfeljebb 5 km-re repülnek el a kaptártól, valamint hogy az akácméz a legnépszerűbb méz, azt szeretik a legtöbben.

A harmadik osztályosok megkóstolhatták a tapolcafői méhész különféle mézeit, de nemcsak nekik jutott az édes élményből, hisz az alsó tagozat minden kisdiákja mézes kenyeret tízóraizott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!