Rajzverseny a fény jegyében


2015-11-20 18:50:40  | cikk: ha  | 


Rajzverseny a fény jegyében főképe

A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában immár ötödik alkalommal rendeztek rajzversenyt, melyre a házigazdák, valamint a tarczys, munkácsys, gyurátzos, weöreses diákok mellett a veszprémi egyházmegye ajkai és tapolcai intézményéből is érkeztek résztvevők.

Ahogy az már hagyomány, három korcsoportban alkottak a gyerekek. Mivel 2015 a Fény Éve, ezért ez mindhárom témában, beállításban szerepet kapott. A 3-4. osztályosok szabadon választott technikával dolgozhattak, munkájuk címe: Krisztus megjelenik a tanítványoknak. Szakál Luca, a Gyurátz iskola diákja szerint azért jó egy ilyen verseny, mert a résztvevők rajzolhatnak valami szépet és egymás munkáit is megnézhetik a végén.

Az 5-6. osztályosok beállítása: játék és fény


Az 5-6. osztályosokat már beállítás várta, melyben volt két mackó és egy mécses is. Ők festettek vagy színes technikát alkalmaztak. A 7-8. osztályosok egy komolyabb csendéletet kaptak, hangszerrel, lámpással, régi gyetyatartóval. Ők fekete-fehérben dolgoztak, ceruzával, krétával vagy szénnel. Ughy Miklós, a versenyt szervező művésztanár elmondta, hogy mindig nagyon szép munkák születnek ezeken a megmérettetéseken, főként a legnagyobbak mezőnyében van jónéhány kiemelkedő rajz.

Sok tehetséges diák alkotott a 7-8. osztályosok kategóriájában is

Idén 33 diák vett részt ezen a versenyen, a nagyobbak mezőnye volt a népesebb. Az elkészült alkotásokat Zsuppán István művésztanár vezetésével a felkészítő tanárok zsűrizték.

Képek:

A rajzverseny helyezettjei:

1. kat.
1. Sabján Hanna - Tapolca
2. Szakál Luca - Gyurátz
3. Hevesi Flóra - Gyurátz
Különdíj - Gál Sára Szt István, Ajka

2. kat.
1. Kocsis Dorottya - Tapolca
2. László Liliána - Ajka
3. Fodor Bíborka - Ajka
Különdíj - Pál Nóra - Weöres

3. kat.
1. Molnár Barbara - Tapolca
2. Narancsik Róza - Gyurátz
3. Rohály Boglárka - Tapolca
Különdíj - Sikos Hédi - Weöres
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!