Kosárlabda: Puszta Dávidot feljelenti korábbi klubja (Frissítve)


2015-11-18 21:14:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kosárlabda: Puszta Dávidot feljelenti korábbi klubja (Frissítve) főképe
Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Concordia Motax KC szezon közben egy tehetséges fiatal játékossal erősítette meg keretét. Puszta Dávid azután került a pápai csapathoz, miután a bajnoki címre törő, szintén NB I/B-ben szereplő Veszprém felfüggesztette játékjogát. A játékos így aláírt a Pápához, és pályára is lépett a Bonyhád elleni bajnokin, melyen 23 pontot szerzett. A történet azonban nem ilyen egyszerű, ugyanis Naményi Miklós, a Veszprém Kosárlabda Kft. ügyvezetője a szövetségnél tisztességtelen átigazolási tárgyalás vétsége miatt feljelentést tett.
- A játékos az egyik bajnoki mérkőzésükön nem került a kezdőötösbe, hogy aztán sms-üzenetben tájékoztassa Mérész Csaba vezetőedzőt, illetve engem, hogy emiatt többet nem jön Veszprémbe. Ezt követően függesztettük fel játékát a csapatunknál – olvasható az ügyvezető közleménye a veszprémiek hivatalos honlapján. Tudatában annak, hogy a játékost még élő szerződés kötötte a klubunkhoz, 2015. november 9. napján a Pápai KC-nál aláírt egy átigazolási kérelmet, így félretájékoztatta a pápai klubot és annak vezetőjét, ráadásul mindezt anélkül tette, hogy a Veszprém Kosárlabda Kft.-t értesítette volna. Ezzel a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Fegyelmi szabályzata alapján kimerítette a Tisztességtelen átigazolási tárgyalás vétséget. Ezért Bodnár Péternél, az MKOSZ főtitkáránál fegyelmi eljárást kezdeményeztem ellene. Puszta Dávid ezek után írásban felmondta a velünk kötött megállapodását, melyet 2015. november 13. napján, a délutáni órákban elfogadtam, ezzel lehetőséget adtam a Pápai KC-nak, hogy a Metal-Work Bonyhádi KSE elleni találkozón már szerepeltethessék. Hangsúlyozni kívánom: ezt kizárólag a megyei riválisunkkal ápolt jó kapcsolat okán tettem. Továbbiakban az átigazolási ügyet lezártnak tekintjük, semmilyen követelésünk nincs az átigazoló egyesülettel szemben – írja Naményi Miklós.
Az üggyel kapcsolatban kerestük a pápai klubot is, Hernádi Tamás elnök állásfoglalását változtatás nélkül közöljük.
- Az elmúlt héten a Pápai Kosárlabda Club az MKOSZ versenykiírásának, valamint a kosárlabdázók nyilvántartási, igazolás, átigazolás és játékengedély kiadási szabályzatának megfelelően egy magas kvalitásokkal jegyzett játékost igazolt a pápai csapatba. Puszta Dávid a magyar elit liga „A” csoport és európai klub csapatokat is megjárt játékos, aki tagja a Magyar B33-as nemzeti válogatottnak is! Mindenképpen komoly fegyvertény, hogy a Concordia Motax KC Pápa sorai között tudhatjuk. Dávid múlt héten érkezet Pápára, gyorsan beilleszkedett csapatunkba, és az átigazolási szabályokat mind két fél betartva november 13-án pénteken, már pályára is lépett csapatunk színeiben, mely mérkőzésen a tavalyi NBI/B-s bajnokot győztük le, Dávid 23/3-as mutatóval járult hozzá a sikerhez. Jól érzi magát Pápán és hasznos tagja klubunknak, utánpótlás játékosaink rengeteget tanulhatnak tőle a jövőben a kosárlabdáról és a sport iránti áldozatról.
Szomorú hír viszont, hogy 2015.11.13-án távozott közülünk Kovács Zoárd aki több évtizeden keresztül tagja volt a Veszprém Megyei Kosárlabda Szövetség elnökségének és legalább ennyi ideig vezette a játékvezetői bizottságot is. Súlyos hiány az Ő elvesztés a magyar illetve Veszprém Megyei Kosárlabdának egyaránt.

Nyugodj békében Zoárd bácsi!

Hernádi Tamás
Pápai Kosárlabda Club
elnök

Frissítés!
A veol.hu-n olvasható információk szerint Puszta Dávid november 13-án felmondta veszprémi szerződését, amit Naményi Miklós elfogadott és elállt a feljelentéstől.

A továbbiakban az ügyet lezártnak tekintjük.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!