Egy tábla csokival a beteg gyerekekért


2015-11-17 20:07:27  | cikk: Babos Petra  | 


Egy tábla csokival a beteg gyerekekért főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazán szép kezdeményezéshez csatlakozott. Az akciót a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány indította el, a pápai gyűjtés egy érintett család kezdeményezése volt az intézmény 5. n osztályában.

A karácsonyi tábla csoki gyűjtő akció során pár nap alatt egy doboz már szinte teljesen megtelt.
Nagyné Tóth Judit az 5. n osztályfőnöke elmondta, egyik tanítványuk édesapja, Oláh Róbert készítette el a csokigyűjtő dobozt, melybe bárki dobhat bele egy tábla csokit egy rövid kis üzenettel. A kedves rajzokkal és egy közös osztályképpel ellátott doboz szinte pár nap alatt megtelt.
- Amikor elmeséltük a diákoknak, hogy miért is gyűjtünk a beteg gyerekeknek, egyből elkezdtek lelkesen rajzokat készíteni, amelyekkel a dobozt díszítettük. Nagyszerű érzés látni, hogy a tanulók mennyire együtt érzők beteg társaikkal. Ebben az elidegenült világban jó dolog segíteni másokon, s megtapasztalni azt, hogy milyen nagyszerű adakozni, s ha csak egy kicsivel is, de hozzájárulni mások öröméhez, boldogságához - mondta a tanárnő, majd hozzátette, fontos, hogy osztályszinten csatlakoztak a kezdeményezéshez, hiszen az együtt megélt segítőkészség tovább erősíti a csoportot.

A Munkácsys gyerekek kedves, bátorító üzeneteket is írtak egy-egy csokihoz, vagy éppen rajzoltak valami kedveset a kis betegeknek, hiszen az üzenet, jókívánság sokat jelent azoknak a betegeknek, akik hónapokon, éveken át küzdenek gyógyulásukért. Érzik, hogy nincsenek egyedül, és hogy milyen sokan gondolnak rájuk, ezáltal erőt tudnak meríteni, ami segíti őket a nehéz mindennapokban.

Oláh Levente, a gyűjtést szervező család gyermeke elmondta, az ő testvére is leukémiás volt, s amikor a szülei elvitték a budapesti kórházba, ott tapasztalták azt, hogy a beteg kisgyermekek mennyire tudnak örülni egy kis figyelmességnek. Az ajándékokat a család segíti majd eljuttatni a leukémiás és daganatos gyerekeknek a kórházakba.
Takács Kata is dobott be egy tábla csokit, amelyet ezzel az üzenettel látott el: „Mosolyogj sokat, gyógyulj meg hamar”. Kata szerint ez egy nagyon szép kezdeményezés, s egyből tudta, hogy ő is hozni fog édességet a gyerekeknek.

A csokigyűjtés december közepéig tart. Az ajándékokat a kezdeményező család segíti majd eljuttatni a leukémiás és daganatos gyerekeknek a kórházakba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!