Szakmai napot szervezett a PVCNÖ


2015-11-13 19:03:40  | cikk: Babos Petra  | 


Szakmai napot szervezett a PVCNÖ főképe
A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat első alkalommal szervezte meg azt a szakmai napot, melyre a megye összes cigány nemzetiségi önkormányzatát meghívták bemutatkozás és tapasztalatcsere céljából.

Markos Róbertné, a PVCNÖ elnöke elmondta, a megyében 37 nemzetiségi önkormányzat működik. Úgy gondolták, fontos, hogy megismerjék egymás munkáját, meg tudják beszélni tapasztalataikat, ötleteiket és egyéb kérdéseiket. Ez a nap kiváló alkalmat biztosított erre, hiszen a jelenlevők bepillantást nyerhettek egymás tevékenységébe.

Az összejövetelen a pápai elnök beszámolt a 2015. évi tevékenységükről, mely szerint farsangi és húsvéti játszóházat szerveztek, valamint nyári tábort Városlődön, amely rendkívül sikeres volt. Beszámolt arról is, hogy részt vettek számos városi rendezvényen, valamint pályázatokat írtak és együttműködési megállapodásokat kötöttek. Az elnök hozzátette, reményeik szerint a közeljövőben ismét szerveznek egy hasonló kötetlen programot. A rendezvényen szó esett pályázati lehetőségekről, s a Tanoda program bevezetéséről is.

Rupa Éva, megyei elnök kérdésünkre elmondta, jó kezdeményezésnek tartotta, hogy a pápaiak megyei szakmai napra invitálták a roma nemzetiségek képviselőit, hiszen nemrégiben sok új önkormányzat alakult, melyeknek a vezetőségét nem mindenki ismeri. Fontos, hogy megismerjék, melyik önkormányzat hogyan tud együttműködni a településsel és az intézményekkel.
-A pápai nemzetiségi önkormányzat nagyon jól dolgozik, széleskörű a tevékenységük, az elnökség jól végzi a munkáját. Remélem, ezzel a szakmai nappal segíthetjük a többi nemzetiség jobb működését - tette hozzá Rupa Éva. 
A szakmai napon a nagyvázsonyi, a csóti, a lovászpatonai, a sümegi, a nemesszalóki, a berhidai, a veszprémi és a pápai cigány önkormányzat képviseltette magát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!