Városi kerékpártúrát szervez a rendőrség


2015-11-12 22:30:00  | cikk: HuHa  | 


Városi kerékpártúrát szervez a rendőrség főképe
A közlekedési balesetek áldozatainak emléknapja alkalmából első ízben szervez kerékpártúrát a Pápai Rendőrkapitányság. A balesetek áldozatairól minden év novemberének harmadik vasárnapján emlékeznek meg, a pápai kapitányság hagyományteremtő szándékkal indítja útjára a kezdeményezést.

Dr. Varga Balázs rendőr alezredestől, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetőjétől megtudtuk, nemcsak hazánkban, hanem egész Európában célkitűzés a közlekedési balesetek számának csökkentése, és bár e területen folyamatos eredményeket érnek el és csökken a halálos áldozatok száma, nem lehetnek elégedettek, hiszen szinte valamennyi baleset elkerülhető lett volna.

Dr. Varga Balázs rendőr alezredes adott tájékoztatást az emléknap programjáról

Az emléknap kapcsán szervezett vasárnap délutáni városi kerékpártúra alkalmat ad arra, hogy a rendőrök is kifejezzék együttérzésüket a hozzátartozók felé, hiszen a baleseti helyszíneken erre nem mindig van lehetőség. A rendőrség mindazoknak a szerveknek a vezetőit, munkatársait meghívta a megemlékezésre, akik a balesetek helyszínén együtt dolgoznak a rendőrökkel, így a mentők, tűzoltók, kórházi munkatársak jelenlétére is számítanak.
-A közlekedési balesetek áldozatainak emléknapján minden városlakót várunk, hogy csatlakozzon hozzánk, hiszen nagyon kevesen vannak azok, akik akár saját maguk vagy családjuk, ismerőseik révén ne lennének érintettek egy-egy balesetben – fogalmazott az alezredes.

A kerékpártúra vasárnap (november 15-én) 16 órakor indul a Veszprémi úti Méh telep elől és a város kerékpárútjain végighaladva a Külső-Veszprémi úti régi Shell benzinkútig tart. Itt lesz kialakítva frissítőpont, és innen indulnak vissza a túrázók a Győri útra a Kálvária temetőhöz, ahol dr. Mail József apát, plébános mond emlékbeszédet, majd mécsesgyújtással emlékeznek a balesetek áldozataira.
-A kerékpártúrának nem titkoltan közlekedésbiztonsági célja is van, hiszen a városon végighaladva, több kereszteződést és gyalogos-átkelőt is érintünk, ahol felhívjuk a figyelmet a szabályos közlekedésre, hiszen nagyon sok kerékpáros nem tartja be a szabályokat és ezzel saját magát és más közlekedőt is veszélybe sodor – mondta el dr. Varga Balázs, hozzátéve, a túra előtt a rendőrök kérésre átvizsgálják a résztvevők kerékpárjait.

A közlekedési balesetek áldozatainak emléknapja alkalmából tartandó kerékpártúra körülbelül 1-1,5 óra időtartamú lesz és minden érdeklődőt várnak a programra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!