Elsősorban pápai - Megalakult a Városbarát Egylet


2015-11-12 21:56:59  | cikk: Babos Petra  | 


Elsősorban pápai - Megalakult a Városbarát Egylet főképe
A Demokratikus Koalíció (DK) párt országos vezetése is aggódva figyeli a pápai húsgyár sorsát. A Pápai Hús léte nemzeti ügy, megmentése pedig hazafias ügy kell, hogy legyen. Nemzeti és hazafias, mert még egy ilyen jelentős múlttal rendelkező, elismert és nemcsak a város nevének, de a hazánk nevének is hosszú idők óta termékeivel elismerést szerző vállalatának a sorsa az. A Gyurcsány Ferenc vezetette kormány, az önkormányzat és a jelenlegi hatalom mindent megtett az elmúlt esztendőkben a gyár érdekében, ezért köszönet illeti őket. A DK kéri a kormányzatot, hogy most is nyújtson hathatós segítséget, s tegyen meg mindent a Pápai Hús és a pápai dolgozók érdekében - hangsúlyozta ma délelőtti sajtótájékoztatóján Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő, a DK Országos Tanácsának tagja. A politikus, mint mondta, bizakodó a pápaiságunk egy részét szorosan kifejező gyár jövőjével kapcsolatban.

Kerecsényi Zoltán szerint manapság mindennél fontosabb lenne a helyi identitás, a szülőhelyhez, a szűkebb pátriához való kötődés erősítése. Jó ötletnek tartja a Helyi Értéktárak ügyét, s szimpatikus volt számára a polgármester tavalyi kampánya során megfogalmazott gondolata: „kevesebb politikát, több lokálpatriotizmust”.
- Elsősorban pápaiak vagyunk! Ezt kell erősítenünk pápaiként! Az „elsősorban pápaiak”, az itt született, az itt élők, valamint a messzire távozottak, mindazok, akiknek a szívük közepén Pápa áll, még intenzívebben segítsék a jövőben ezt a várost. Erre hívom fel mindenki figyelmét!- mondta a politikus.
- Fordítsunk egyre nagyobb figyelmet a pápaiságra, ki-ki a maga területén, a saját eszközeivel tegye ezt meg. Vigyük jó hírét a megszépült kastélynak, Petőfi, Jókai emlékhelyeinknek, a Várkertfürdőnek, csalogassunk ide minél több vendéget, kérjünk rendszeresen egy-egy pápai prospektust a Tourinform irodától, a kastélytól, a könyvtártól, s postázzuk el azokat távoli ismerőseinknek, barátainknak, rokonainknak, s kérjük őket is, hogy segítsék azokat továbbadni, osszuk meg a közösségi oldalakon mind többször városi oldalakról az információkat, a programokat. Éljük meg mindennapjainkban a lokálpatriotizmust, segítsük a várost, a helyi társaságokat, népszerűsítsük a pápaiságot! – hangsúlyozta.

Ezt erősítené a képviselő, valamint Papp Ferenc DK-tag által életre hívott civil közösség is, az Elsősorban pápai - Városbarát Egylet nevű csoport, amely napi politikamentesen szeretné segíteni a pápai identitás erősítését. Egyfajta szabad egyletnek tekinthető, kötött tagsága nincs, a működését mozgalomként képzelik el, amelyet egy pár fős vezetőség irányít a jövőben. Az egylethez bárki csatlakozhat a nemrég létrejött közösségi oldalon, melynek célja Pápa és a pápaiság közismert, vagy idáig kevésbé felfedezett értékeinek, oldalainak bemutatása.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!