A pillanat élményei - pályázati kiállítás


2015-11-12 20:55:43  | cikk: ha  | fotó: Gulyás Renáta  | 


A pillanat élményei - pályázati kiállítás főképe

Komplex humán szolgáltatások fejlesztése Pápa város szegregátumi településrészén elnevezésű TÁMOP-projektet valósít meg Pápa város Önkormányzata és együttműködő partnerei. A futó projekt a Rigó lakótelepen mélyszegénységben élő, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózását és integrációját segíti elő. A családok, a lakókörnyezet egészét érintő fejlesztés több színtéren zajlott, zajlik: megépült a közösségi ház, a projekt során életvezetési tanácsadást, közösségépítő és környezettudatosságot fejlesztő programokat szerveztek. Az iskoláskorúak számára korrepetálást, képzéseket, tehetséggondozást valósítottak meg, de szerepelnek a pályázatban egészségmegőrző és -fejlesztő, felvilágosító, dohányzásról való leszokást és alkoholproblémák megoldását célzó foglalkozások is.

A kiállítást Oláh Márta, a projekt szakmai vezetője nyitotta meg

A megvalósítás során számtalan fotó készült, ezekből a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előadótermében nyílt tárlat. A kiállítást Oláh Márta, a projekt szakmai vezetője nyitotta meg.
- Itt az előadóteremben körülvesz minket 50 fotó és egy érdeklődő csoport. Az elmúlt 20 hónap esélyteremtésének lehetünk részesei, ami a komplex humán szolgáltatások fejlesztésében történt.
Az életünk akár egy hatalmas mozaik, milliónyi pillanatból áll kerek egésszé. Álmodtunk, hittünk a csodában, megérintett egy mosoly, egy történés, melyből egy szívbe vésett fotóra rögzített pillanat lett. A pillanat szépsége éppen abban rejlik, hogy elillan, egyszeri különleges és megismételhetetlen. Soha nem lenne lehetőségünk, hogy egyetlen percet is átéljünk abból, ami elmúlt, ha nem készültek volna ezek a fotók - mondta Oláh Márta.

A fotókat a projektben közreműködő munkatársak készítették. A kiállítás megtekinthető a propjektzáró rendezvényig, november 29-ig a JMSZK-ban.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!