Kung-fu: Két érem az országos bajnokságon


2015-11-12 13:15:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kung-fu: Két érem az országos bajnokságon főképe
November 7-én az országos bajnokságon a magyar Kungfu/Wushu társadalom legjobbjai mérték össze tudásukat. Az Érden megrendezett viadalra csakis a legjobbak kaptak megívót, hiszen ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Kung-fu Szakszövetség versenyidőszaka két fordulóból áll - egyik tavasszal, a másik ősszel - és ezeknek az összesített eredményei alapján az első négy helyezettet hívják meg a magyar bajnokságra. A pápai iskolából többen is indulási jogot szereztek, végül két versenyző lépett tatamira.
- Császár Miksa és Firtl Martin képviselte a pápai színeket a színvonalas versenyen, nagyon jó meccseket láthattunk – értékelt Pintér Péter, az egyesület elnöke. Martin 14 éves kora ellenére már 75 kilogramm, így minden verseny mind fizikailag, mind szellemileg eléggé megterhelő számára. Versenyről-versenyre egyre jobb formában van, egy technikailag magasabban kvalifikált ellenféllel szemben maradt alul, ezüstérmet szerzett, de a jövő az övé, ha kitartó lesz és jár edzésekre, szép sikereket érhet el. Császár Miksa a juniorok között indult, nagyon komolyan veszi a versenyzést, mutatja ezt az is, hogy idén hat bajnokságon vett részt. Ő is szépen fejlődik, vannak visszatérő technikai hibái, de ezek orvosolhatóak, ha leküzdi a versenydrukkot, képes lesz az edzéseken tanultakat visszaadni, és akkor jó eséllyel a legfényesebb éremért szállhat harcba, Érden viszont meg kellett elégednie az ezüstéremmel.
Az iskola vezetője hozzátette, az év végéhez közeledve több fontos esemény is lesz még az egyesület életében, mely a további két szakága érinti, december 5-én Andrej Karafa tart nyílt systema szemináriumot a Küzdősport Centrumban, majd december 18-án, pénteken 18 órától rendezik hagyományos, évet lezáró karácsonyi ünnepségüket. Emellett megkezdődnek az előkészületek az immár hatodik szilveszteri ostormenetre, ahova mindenkit nagyon sok szeretettel várnak akár nézőként, akár résztvevőként. Aki kedvet érez a részvételhez, annak a próbák november 22-én, december 12-én és 19-én délután 14 órakor a Hagyományok Hegyén lesznek. Jelentkezés és bővebb információ Pintér Péternél a 06-70/2444-734-es telefonszámon kérhető. Az őszi tagfelvétel után kung-fu gyerek csoport is indult, melyhez 6-8 éves kortól a hétfői és csütörtöki edzésnapon 16 és 17 óra között lehet csatlakozni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!