Márton-nap a Tapolcafői Óvodában


2015-11-11 22:08:59  | cikk: Babos Petra  | 


Márton-nap a Tapolcafői Óvodában főképe
A Tapolcafői Óvodában már évek óta hagyomány, hogy Márton napjához kötődően felelevenítik Szent Márton legendáját és jó tetteit. A családi délután az intézmény udvarán kezdődött, ahol az apróságok vidám zenés-táncos műsorral kedveskedtek.

Dan Róbertné, tagóvoda-vezető, kérdésünkre elmondta, a gyerekek nagy örömmel és izgalommal készültek már hetek óta erre a napra. Verseket, mondókákat tanultak és sokat beszélgettek a Márton-napi hiedelmekről, szokásokról. Feldíszítették a csoportszobákat és az udvart is, a szülők segítségével faragtak tököket és készítettek lámpásokat is. Az egyik szülő jóvoltából két igazi libát is megtekinthettek az udvaron a gyerekek, amelyet örömmel csodáltak meg.

A rövid műsort követően Tapolcafő utcáin lámpásokkal vonultak fel az ovisok és szüleik. A program liba ételek kóstolójával zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!