Hamisíthatatlan kubai hangulat a pápai színházban


2015-11-11 20:40:20  | cikk: Babos Petra  | 


Hamisíthatatlan kubai hangulat a pápai színházban főképe
A Habana Social Club magyarországi koncertturnéja során Pápára látogatott, ahol egy felejthetetlen kubai összeállítással örvendeztették meg a közönséget. A lelkes csapat tagjai a kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárjai, a kubai nép elsőszámú kedvencei. A Habana Social Club zenekar egy 80 állomásos latin-amerikai turnéra indul, de előtte Magyarországon koncertezik. Pápa a nyolcadik helyszín volt az országban.

- A Buena Vista Social Club inkább az idősebb korosztálynak játszik, a Habana pedig a fiatalabbakat célozta meg. A „Buena Vista”, mint életérzés tovább folytatódik, vagyis az együttesben sok fiatal dolgozik, ezáltal kapott egy kis vérfrissítést. A zenekarban a két generáció tökéletesen együtt tud dolgozni, s ebből születtek olyan slágerek, amelyeket a fiatalok is élvezettel hallgatnak - mesélte hírportálunknak Clemente Hechevarria, a zenekar alapítója.
A régi, tradicionális zenét nem akarták elveszíteni, azt meghagyták, de energikusabb előadók énekelnek, ezáltal kapott új „köntöst” a koncert. A legfontosabb üzenete a turnénak, hogy a jelenlévők jól érezzék magukat a két órás kubai ízelítő során - fűzte hozzá az alapító.
Hamisíthatatlan karibi hangulat a koncerten

A különleges show alatt felcsendült többek között a Caballo viejo, Represent Cuba és a Che commandante. Az est folyamán a kubai táncosok, a színes jelmezek és a havannai hétköznapok hangulatát felidéző vetítés varázsolt hamisíthatatlan karibi hangulatot a pápai Jókai Mór Művelődési Központ színháztermébe.

A zenészek elmondása szerint nagyon jól érzik magukat Magyarországon, bár az időjárás egy kicsit hűvös számukra. A Habana Social Club koncertjei hatalmas sikert aratnak, a közönség egy kis időre Kubába csöppenhet a zenei csemege során.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!