Kézilabda-felszereléseket kapott a Weöres iskola


2015-11-11 13:43:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kézilabda-felszereléseket kapott a Weöres iskola főképe
A Nemzeti Sportfejlesztés program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának kezdeményezésére és finanszírozásával a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) koordinálásával egyes kiemelt sportágak és látvány-csapatsportok szakszövetségeinek közreműködésével sportágakat bemutató, népszerűsítő események valósulnak meg országosan. A program keretében körülbelül 230 általános iskolát választanak ki, ahová a 10 kiválasztott sportági szövetség sportszercsomagot juttat el, és ezek segítségével bemutatja a sportágat és az újonnan beszerzett eszközöket. A népszerű és hasznos kezdeményezésből városunk sem maradt ki, a szövetség választása a Weöres Sándor Általános Iskolára esett, ahová a képviselők nem érkeztek üres kézzel, hiszen mezekből, szivacskézilabda kapukból álló kézilabda eszközcsomagot hoztak a gyerekeknek. Az alsós diákokat Németh Noémi, az MDSZ Közép-dunántúli regionális szolgáltatási pontjának vezetője köszöntötte, majd átadta az eszközcsomagot igazoló táblát az intézmény igazgatónőjének, Mógor Adriennek. Egyházi Andrea, a KLIK Pápai Tankerületének igazgatója örömét fejezte ki, hogy a közel 230 támogatott iskola közé a Weöres is bekerült, de mint mondta, a tankerületben nem példa nélküli . - A közeljövőben a judo szakszövetségtől közel 680.000 forint értékben eszköztámogatásban részesül a Mezőlaki Általános Iskola valamint a kézilabda szakszövetség jóvoltából a Nemesszalóki Általános Iskola is két szivacskézilabda kaput és mezgarnitúrát vehet át – tájékoztatott a tankerület vezető.
Ifjabb Koncz Sándor testnevelő természetesen nagyon örült, hogy rájuk esett a választás, hiszen bár látványsportágként a társasági adó nyújtotta kedvezményeket ki tudták használni, nincs az a labda, mez vagy kapu, amit előbb-utóbb ne kellene pótolni.
- Minden iskolának szüksége van felszerelésekre, ezért mindenfajta felajánlásnak, támogatásnak nagyon tudunk örülni. A mezeket a diákolimpiai és egyéb versenyeken viselik majd a gyerekek, a kapukat pedig testnevelés órán, az edzéseken és az utánpótlás tornákon állítjuk majd fel. Köszönjük az államtitkárságnak és a szövetségnek hogy ránk gondoltak, biztos vagyok benne, hogy ezáltal még jobb körülmények között tudjuk a gyerekekkel megismertetni és remélhetőleg megszerettetni a kézilabdát.

Az átadó az alsó tagozatosok szivacskézilabda bemutatójával zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!