Képeslapok Pápáról és a járás falvaiból - Megjelent a 2016. évi falinaptár


2015-11-09 18:19:42  | cikk: Babos Petra  | 


Képeslapok Pápáról és a járás falvaiból - Megjelent a 2016. évi falinaptár főképe
A jövő esztendőre is kiadta régi képeslapokból összeállított naptárát a Jókai Mór Városi Könyvtár. A kiadvány a KRSZ helyismereti program keretében valósult meg.
Ma délelőtt dr. Hermann István igazgató és dr. Áldozó Tamás polgármester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a kalendáriumot. A Bolla András, Ürmös Lóránt gyűjteményéből és a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár anyagából összeállított naptárat a könyvtár adta ki.

Dr. Hermann István sajtótájékoztatón elmondta, hagyományaikhoz híven új képekből álló, a járás és Pápa város régi és értékes épületeit, utcarészleteit mutatják be.
- A képeslapok olyan régi darabok, amelyek értéke manapság több ezer forint - hangsúlyozta az igazgató.

Dr. Áldozó Tamás üdvözölte az új kiadványt. Mint mondta, fontosnak tartják, hogy a város és a környék régi, archív fényképeit bemutassák.
- A város környéki települések 60-70-es években sokat veszítettek saját arculatukból, hiszen régi épületek sokaságát bontották el ezeken a településeken. A régi képeken látszik, hogy ezeknek a falvaknak nagyon markáns, sajátos arculata volt, teli szebbnél szebb épületekkel. Nagy örömünkre, azért megmaradt néhány olyan épület, amit kevesen ismernek, mint például a lovászpatonai kastély.
Dr. Áldozó Tamás hozzátette, a múltidézésnek mindenféleképpen helyen van, s öröm számára, hogy a könyvtár egy ilyen jellegű kiadványt ad közre évről évre.

A városvezető azt is elmondta, ebben az évben két, a városról szóló naptárat is vásárolhatnak az érdeklődők, hiszen péntek óta kapható az Esterházy-kastélyról készült fotókból összeállított naptár, amely 12 hónapon keresztül mutatja be az impozáns barokk épületet.

A könyvtár által kiadott naptár a héten már megvásárolható a könyvtárban és a pápai könyvesboltokban 1100 Ft-os áron.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!