Megéri! - református egyházkerületi találkozó Pápán


2015-11-08 23:10:14  | cikk:  | 


Megéri! - református egyházkerületi találkozó Pápán főképe

A felső tagozatos hittanosoknak szervezett találkozót a Dunántúli Református Egyházkerület Pápán. A rendezvény helyszíne a Városi Sportcsarnok volt, ahol közel kilencszáz fiatal vett részt a programon.

- Ilyen ifjúsági találkozó rég nem volt a Dunántúli Református Egyházkerületben. Vannak kis gyülekezeteink is, ahol ritkán élik meg a diákok, hittanosok, hogy a nagy létszámú közösség milyen erőt képes adni. Ez a program arra is jó, hogy megmutassuk: sokan vagyunk, tudunk örülni az értékeinknek, tudunk örülni egymásnak - mondta Steinbach József püspök. - Bár nagyon sok inger éri ma a gyerekeket, ha azt sikerül elérnünk, hogy a holtpontról kimozdítsuk őket, akkor nyert ügyünk van. Az a tapasztalatunk, hogy ha eljönnek egy ilyen rendezvényre és megtapasztalják a közösségi lét örömét, akkor utána már alig várják a következő találkozót. Abban kell a lelkipásztorok, a helyi gyülekezeti vezetők segítsége, hogy kézen fogják és elhozzák a hittanosokat egy-egy ilyen alkalomra. Ezek a fiatalok nagyon érdeklődők, nagyon nyitottak és értékesek egytől-egyig, fontos, hogy megélhessék ezt a valós közösségi élményt - tette hozzá a püspök.

A Pápai Református Ifjúsági Zenekar műsora nyitotta a rendezvényt

Az érkező csoportokat a Pápai Református Ifjúsági Zenekarának koncertje fogadta, aztán ahogy elfoglalták helyüket a fiatalok, egyre többen énekelték velük a dalokat. A találkozó résztvevőit dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere is köszöntötte. Mint mondta, az egyházi intézmények és gyülekezetek olyan értékeket képviselnek és közvetítenek, melyekre nagy szükség van ma.

A rendezvényen bemutatkoztak a Dunántúli Református Egyházkerületben működő középiskolák is: a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, ahol nyelvi, humán és reál tagozatra várják a diákokat, a neszmélyi Launai Miklós Református Iskola, ahol művészeti oktatás folyik, a kaposvári Lórántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, ahol kiemelt szerepet kap az informatika- és nyelvoktatás, a hat évfolyamos Tatai Református Gimnázium, valamint a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája. A Refi standjához a reál tagozatosok érdekes és játékos kísérletei, valamint a tánc- és képzőművészeti tagozat látványos képei vonzották az érdeklődőket.

Felső tagozatos hittanosok és középiskolások vettek részt a találkozón

Gránásiné Bácsi Tünde, a pápai intézmény igazgatója elmondta, hogy az osztályok teljes létszámban részt vettek a találkozón, ezzel is demonstrálva, hogy valóban megéri református iskolába járni, hisz egy egyházi intézmény olyan többletet tud adni a mai zaklatott világban, mely erőt jelent a hétköznapok küzdelmeihez. - Örülök, hogy ilyen sokan részt vesznek ezen a találkozón itt Pápán, és hiszem, hogy Isten ereje is segítette azt, hogy mindez megvalósulhasson. Nagyon jó megélni, hogy sokan vagyunk. Az iskolák is sokszor elszigetelten dolgoznak, tevékenykednek, de aztán egy-egy rendezvény, mint a Csillagpont, a REND vagy épp a Megéri! a fiatalokat is ráébreszti arra, hogy részei a reformátusok nagy közösségének.

Az egész napos találkozón a középiskolák a színpadon is bemutatkoztak különféle produkciókkal, de voltak előadások, kézműves foglalkozás, sportbemutató és koncert is.
Megéri! - ez volt a hagyományteremtő találkozó elnevezése. Jó név - mondta az egyik résztvevő, Tóth Eszter -, mert valóban megéri ehhez a közösséghez tartozni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!