Karácsonyi díszek határok nélkül


2015-11-08 17:08:01  | cikk: ha  | 


Karácsonyi díszek határok nélkül főképe

Európai karácsonyfa-díszítő projektben vesznek részt a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai. Az Europe Direct immár tizedik alkalommal hirdeti meg ezt a programot, melynek lényege, hogy európai diákok helyi karácsonyi szokásokat bemutató tárgyakat, saját készítésű karácsonyfadíszeket küldenek partnereiknek.

A pápai iskolának 29 partnere van ebben a programban, többek közt angol, német, spanyol, norvég, német és román iskolák. Az összepárosított intézmények karácsonyfadíszeket készítenek egymásnak; a lényeg, hogy a dekoráció jellemző legyen az országra és a településre. A katolikus iskolások kétféle díszt készítettek. Az egyiknél patchwork technikát használtak: a nagy méretű hungarocell gömböt kékfestő anyaggal vonták be, ez a színvilág jellemző városunkra, ezért esett a kékfestőre a választásuk. A másik dísz egy bájos spatula-angyalka, egyszerű, mégis mutatós darab. Ezzel arra utalnak, hogy katolikus intézmény diákjai a projekt pápai partnerei.

Készül a kékfestős gömb

Englertné Nyerges Rita, DÖK-segítő tanár elmondta, hogy az iskola önként jelentkező felső tagozatosai vettek részt ebben a feladatban. Nem volt kötelező, így tényleg azok készítették el a díszeket, akik szívesen kézműveskednek szabadidejükben. A 7. osztályos Tóth Krisztina szerint nagyon szépek lettek a dekorációk. Tetszik neki a kezdeményezés, hisz így egy igazán nemzetközi karácsonyfa lesz idén az iskolában, mondta. November 20-ig kell postára adni a 29 csomagot, hogy időben megérkezzen mindenhova a karácsonyfadísz.

Szépek lettek az angyalkák is

Ez a program arra is nagyon jó, hogy a gyerekek megismerkedjenek az Európai Unióval, hisz nemcsak díszeket készítenek és kapnak, hanem a karácsonyi szokásokról, hagyományokról is kell bemutató anyagot készíteni. A külföldi prezentációkat a katolikus iskola diákjai egy adventi alkalom keretében tekintik majd meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!