Egy éve hunyt el Ocskay Gábor


2010-03-25 12:23:51  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Egy éve hunyt el Ocskay Gábor főképe
Napra pontosan egy éve, 34 éves korában hunyt el a jégkorong sportág emblematikus alakja, ifjabb Ocskay Gábor. Az élete első A-csoportos világbajnokságára készülő, 34. életévében járó Alba Volán játékos szívelégtelenség miatt hunyt el. Emlékét szűkebb hazájában, Székesfehérváron a csapat neve és a csarnok is őrzi. Ocskay kilencszeres magyar bajnok, a magyar jégkorong történetének egyik legjobb játékosa. Az előkészítő csoporttól kezdve, 1983-tól az Alba Volán SC játékosa. 1992-ben a junior Eb volt az első világversenye, ahol rögtön gólkirály lett. 18 éves korában már felnőtt vb-résztvevő, haláláig egyetlen világbajnokságot sem hagyott ki. 2004 szeptemberében diagnosztizált szívizom-betegsége miatt veszélybe került a jégkorongozói pályafutása. Végül négy hónapnyi kihagyás után döntöttek úgy orvosai, hogy továbbra is jégkorongozhat. 2009. március 25-én hajnalban heveny szívelégtelenségben hunyt el. Sikerlistáján gólkirályi címek és a bajnokság legjobb támadója díjak, valamint a legértékesebb játékosi címek szerepelnek. Halála után a Magyar jégkorong-válogatott és az Alba Volán SC visszavonultatta a 19-es mezszámot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!