Színes programkínálat az Erkel-napon


2015-11-07 12:24:01  | cikk: Babos Petra  | 


Színes programkínálat az Erkel-napon főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában már több éves hagyománya van annak, hogy a névadó Erkel Ferenc előtt - aki 1810. november 7-én látta meg a napvilágot Gyulán, s akit a magyar nemzeti opera megteremtőjeként és a Himnusz megzenésítőjeként ismerünk - gazdag programsorozattal és témanappal tisztelegnek. Az ünnepi ceremónián dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója is részt vett, aki az Erkel-iskola Intézményi Tanácsának elnöke.

Az idei Erkel-nap témája a magyar zene története. Erről tanúskodnak a paravánokon kiállított tablók, amelyek az iskola bejárata mellett vannak elhelyezve.
-Már a témanapot megelőző felkészülés során mindenki sok ismerettel gazdagodott, az irodalmi és a rajzpályázatokra beérkező munkákból megtudhatták a tanulók, miért is jó erkelesnek lenni, s mit is jelent számukra a zene - mondta Heizer Zoltánné igazgató.

Tegnap délelőtt számtalan játékos, szórakoztató program várt a népes diákseregre.
Az Erkel-nap nyitányaként prezentációt hallgathattak meg a zeneszerző életéről és munkásságáról, majd a diákok elhelyezték az emlékezés koszorúját a névadó emléktáblájánál.
A nap fénypontjaként a nyolcadik osztályosok ünnepélyesen felkötötték a kékfestő-kendőt az elsősökre, ezzel erkelesekké fogadva a legkisebbeket. Az apróságok csillogó szemekkel és izgatottan várták már ezt a pillanatot, hiszen innentől váltak igazi erkelessé.

A rendezvény ezzel nem ért végét, hiszen a Bartók Béla Zeneiskola jóvoltából hangszer simogató következett, majd néptáncbemutató a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény közreműködésével és fellépett Pápa Város Fúvószenekara is. A változatos programokból nem hiányozhatott a népdaléneklési verseny sem, ahol a diákok bizonyíthatták, hogy bennük is élnek a magyar folklór kincsei, a népdalok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!