Megindítják a felszámolást


2015-11-06 13:31:53  | cikk:  | fotó: archív  | 


Megindítják a felszámolást főképe
Sajtóközleményben tájékoztatta az önkormányzat szerkesztőségünket, a ma délelőtti képviselő-testületi ülésen a Pápai Hús-csoporttal kapcsolatban hozott döntésről.

Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testülete – mint a többségi tulajdonosi jogok gyakorlója - 2015. november 6-i ülésén a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel úgy döntött, hogy a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében egyaránt felszámolási eljárás megindítását kezdeményezi a Veszprém Megyei Törvényszéknél - áll a kiadott sajtóközleményben.

A Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft. (akkor Pápai Hús 1913 Kft. néven) 2014. július elején csődegyezséget kötött hitelezőivel. A sikeres csődegyezséget követően a továbbra is fennálló tőkehiány miatt a Pápai Hús-csoport szükséges reorganizációja elmaradt, a társaságok tartalékai november elejére kimerültek.

A pápai húsipari tevékenység lehetőségeit az elmúlt hónapokban számottevően korlátozta a korábban jelentős oroszországi export ellehetetlenülése. A társaságoknál a november elején esedékes személyi juttatásokat rendben kifizették, a termelés egyelőre folyamatos, megrendeléseinek az üzem eleget tesz - olvasható a sajtóközleményben.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!