Megtört a jég, nyert a Concordia Motax KC Pápa


2015-11-06 11:32:09  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megtört a jég, nyert a Concordia Motax KC Pápa főképe
Az Oroszlány elleni idegenbeli vereség és a Sopronnal szemben alulmaradt hazai találkozó után az NB I/B-s bajnokság harmadik fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ismét hazai közönsége előtt lépett pályára. A sérülésektől sújtott hazaiak a fiatalokkal felálló Alba Fehérvár együttesét látták vendégül. Vajda Balázs a soproni mérkőzés után csalódottan nyilatkozott, azt mondta, a fehérváriak ellen igyekeznek javítani és nagyságrendekkel jobb játékot bemutatni. A pápaiak ennek szellemében kezdték a mérkőzést, 7-2-re vezettek az első negyed ötödik percében. Szoros védekezést és precízen kijátszott támadásokat mutattak be, a fehérváriak lepattanói is rendre hazai kezekben landoltak. A hetedik perc végén egy pápai ziccerrel 18-7-re vezetett a hazai csapat, és hiába kért időt a vendégek edzője, nem segített, a negyed végét a hazaiak 6-0-s futással zárták, így az eredményjelző 24-14-et mutatott. A második negyedet a vendégek kezdték jobban, négy pontot faragtak hátrányukból, de a PKC sebességet váltott és Horváth ziccerével visszaállt a 10 pontos különbség. A játékrész közepén mindkét csapat játékába apróbb hibák csúsztak, a hullámvölgyön a hazaiak lendültek át előbb, a negyed hajráját egy 7-0-s rohammal indítottá, az utolsó két percre az Alba Fehérvár is felpörgött, ennek köszönhetően két ponttal csökkentették a hátrányukat, a félidőben 48-31 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedet erősen kezdték a hazaiak, tíz dobott pontjukra az Alba Fehérvár-DKKA csak kettővel tudott válaszolni az első három percben. A játékrész közepére tovább nőtt az előny, a hatodik perc elején 62-38 állt az eredményjelzőn. A negyed második felében a Pápa tovább növelte a különbséget, az utolsó percben Kacskó Csaba szerencsétlenül ért talajt, és az eset után ápolásra szorult. Az általa kiharcolt büntetőket Bereczki Márk értékesítette. A negyed végén 71-42-re vezettek a hazaiak. A negyedik játékrészt a vendégek kezdték jobban, a hazaiaknál pedig lehetőséghez jutottak a fiatalok és a korábban kevesebbet játszók. A harmadik percre kilenc pontot dobtak, erre a Pápa csak hárommal tudott válaszolni, a negyedik perctől a hazai csapat is játékba lendült, zsinórban kilenc dobott ponttal jelezték, számukra sem ért még véget a mérkőzés. A negyed felénél 83-51 állt az eredményjelzőn. A hajrára is maradt energia a hazaiakban, a nyolcadik perc végén Keresztes Rafael ismét látványos zsákolással 93-59-re módosította az állást. A végére még egy Alba Fehérvár kosár maradt, amellyel a vendégek 93-61-re szépítették az eredményt.
A mérkőzés legjobbja Keresztes Rafael volt, aki 24 pontjával és hibátlan mezőnymutatóval (12/12) a mezőny legeredményesebbje lett.

Concordia Motax KC Pápa – Alba Fehérvár 93:61 (24:14, 24:17, 23:11, 22:19)

Dobók: Keresztes 24; Henrik 19/12; Horváth 9/3; Szanati 8; Kacskó 7/6; Bereczki 8; Fülöp 5/3; Perger 3/3; Vajda 2, Rédei 2

Vajda Balázs: Örülük, hogy fegyelmezett játékkal sikerült nyernünk, ez most a legfontosabb. Magabiztos sikert arattunk, különösen az első félidei fegyelmezett játéknak köszönhetően. Az ellenfél támadásait jól sikerült feltérképezni és ehhez igazítani a védekezést. Örülök, hogy nyertünk, megpróbáljuk a felfelé ívelő pályát tartani. Sajnálom, hogy Kacskó Csaba megsérült, a térdsérülés mindig súlyos, reménykedünk a gyors felépülésben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!