Ismét Pápán koncertezik az Omega


2015-11-05 22:21:51  | cikk: HuHa  | 


Ismét Pápán koncertezik az Omega főképe
A Gyertyafényes Advent programsorozatát színesíti Oratórium című koncertjével az Omega együttes. A hazai rockzenei élet legnagyobbikainak egyike december 5-én látogat Pápára, s ad koncertet a református templomban. A hírt ma délelőtt közölték a Városházán tartott sajtótájékoztatón, melyen Kóbor János, a zenekar énekese, és Benkő László az együttes másik frontembere is részt vett.

Az énekes elmondta, két és fél éve indították útjára az Oratórium című előadásukat, mellyel templomokban lépnek fel, s mostanáig számos koncertet adtak határokon innen és túl. A zenei anyagba olyan dalokat válogattak, melyek illenek az Isten házába, de természetesen a legnagyobb slágerek sem maradnak ki a repertoárból és a zenekar hangzásvilágán sem változtattak.
-Nem tudunk és nem is akarunk kibújni a bőrünkből. Még egyik templomi koncertünkről sem távoztak úgy a nézők, hogy ne a jól ismert Omega hangzást hallották volna – fogalmazta meg. Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy szól majd a dob és a basszusgitár, s legfeljebb az elektronikus hangszerek szorulnak kissé hátérbe, nagy hangsúlyt kap viszont a kórus és az orgona – magyarázta.
Kóbor János azt is elárulta, két és fél évvel ezelőtt nagy kihívásnak számított, hogy ezt a koncertsorozatot elindítsák, hiszen ezzel egy új stílust nyitottak a több mint fél évszázados múltra visszatekintő zenekar életében, de a most készülő Testamentum című anyaguk is a templomi koncertsorozat élményeire épül.

Kóbor János és Benkő László, az Omega két frontembere hozta a pápai koncert hírét

Az Oratórium különleges élményt ad a zenekarnak és a közönségnek is – ezt már Benkő László fogalmazta meg a sajtótájékoztatón. Mint mondta, számukra ezek a koncertek visszaidézik a korai korszakukban, kis klubok adott koncertjeiket, és a nagy stadionokban tartott hatalmas fellépések után ismét emberközeli élményhez jutnak, látják a tekinteteket, az arcokra kiülő érzelmeket. A nézőknek pedig az összetartozás érzését, a közös emlékek felidézését és a mindenki számára ismerős érzések az újra átélését jelenti a koncert, és ezek azok a dolgok, melyekre a ma emberének nagy szüksége van a széthúzó világban.

A sajtótájékoztatón részt vett ifjabb Márkus Mihály református lelkész, aki arról beszélt, hogy nagy örömmel fogadta a zenekar megkeresését, és bízik abban, hogy az adventi koncert, hozzájárul a karácsonyi készülődés hangulatához.
-Minden koncert hozza a saját hangulatát, amihez a templom mindig hozzáteszi a maga plusz hatását és ettől lesz különleges a kétféle miliő összeadódása. Azt gondolom, a rockzene felcsendülése a templom falai között önmagában is különleges élmény, de a zene önmagában is eszköz az emberek megszólítására. S ha valóban arra használják ezt az eszközt, hogy a megfogalmazott pozitív érzéseket hozzák ki az emberekből akkor az messze menőkig támogatandó.

Ifj. Márkus Mihály református lelkész, a koncert házigazdája

Nagy várakozással várom ezt a koncertet itt a pápai református templomban – ezt már Áldozó Tamás polgármester mondta a sajtótájékoztatón és felidézte a kétezres évek elején, a Játékfesztiválon tartott nagykoncert remek hangulatát. Felidézte, legutóbb a lengyelországi Gorlicében találkozott az Omegával, amikor a pápai delegáció egyik tagjának első gitárakkordjai után lengyel barátaik anyanyelvükön énekelték az ismert Omega dalokat. A polgármester azt is hozzátette, a december 5-én 19 órakor kezdődő templomi koncert különleges színfoltja lesz a város adventi rendezvénysorozatának.

A koncertre mától már megvásárolhatók a jegyek a Tourinform Irodában, a JMSZK-ban és a Pápai Református Egyházközség Lelkészi Hivatalában.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!