Idegenben javított a Sportoázis NKK Pápa


2015-11-04 11:57:32  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: www.facebook.com/mot  | 


Idegenben javított a Sportoázis NKK Pápa főképe
A Kilián DSE ellen elveszített házi rangadó után Várpalotán Ősi csapatával mérkőzött meg a Sportoázis NKK Pápa alakulata. A megyei első osztályú női kézilabda bajnokság negyedik fordulójának két vereséggel és egy győzelemmel vágtak neki a lányok. A mérkőzést jól kezdték a vendégek, támadásban könnyen megtalálták az Ősi falának réseit, és a ziccereket biztos kézzel értékesítették. A védekezésre sem lehetett panasz, ennek ellenére az Ősi is rendre góllal fejezte be támadásait, fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a félidő közepére sikerült ellépnie a vendégeknek. Az első játékrész második felében a Pápa magabiztosan játszott, a védekezés is kezdett összeállni, támadásban pedig továbbra is sikerült kihasználni a helyzeteket, így a szünetre négygólos vezetéssel vonulhatott a csapat (14-18). A rövid pihenő azonban nem kedvezett a pápai lányoknak, a vendégcsapat az öltözőben maradt, míg az Ősi alakulata újult erővel, és felgyorsult játékkal kezdte a második félidőt. A Pápa támadásbeli bizonytalanságainak és védekezésbeli dekoncentráltságának, illetve a kihagyott büntetőknek köszönhetően a négygólos előny percek alatt egyre csökkent, majd a félidő közepére a hazaiaknak a vezetést is sikerült megszerezniük. A Sportoázis edzője, Sarus Ferenc azonban jól forgatta játékosait, és a szerkezetváltás meg is hozta gyümölcsét. Németh Anita és Szakács Edina betöréseinek köszönhetően sikerült mérkőzésben maradni, majd Fülöp Petra indulásgóljaival a vezetést is visszaszerezni. Az Ősi lendülete ezzel megtörni látszott, a pápai lányok pedig a mérkőzés további részében magabiztosan uralták a játékot, és ezúttal hat góllal felülmúlták riválisukat. Az együttes következő ellenfele november 8-án Várpalota lesz.

Ősi Andreotti SE – Sport Oázis NKK Pápa 24:30 (14:18)

Pápai gólszerzők:
Fülöp Petra 11
Németh Anita 8
Szakács Edina 6
Nagy Bernadett 3
Pető Ivett, Molnár Petra 1-1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!