Rendőrségi rajzpályázat az idősek világnapja alkalmából


2015-11-01 14:53:44  | cikk: HuHa  | 


Rendőrségi rajzpályázat az idősek világnapja alkalmából főképe
A távközlési Nyugdíjasok Klubjának összejövetelén hirdették ki annak a rajzpályázatnak az eredményeit, melyet a Pápai Rendőrkapitányság, a Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum Szociális és Idősügyi Munkacsoportja hirdetett meg a járás általános iskoláinak alsó tagozatosai körében. Az Így segítjük az idősek biztonságos közlekedését című pályázat keretében a gyermekeket arra kérték, hogy készítsenek rajzokat arról, ők miként tudják segíteni az időseket a közlekedés során.

Öt iskola 24 rajzot küldött be a pályázatra
-Célunk az volt, hogy a kisgyermek figyelmét felhívjuk arra, ők is tudják segíteni az időseket abban, hogy ne váljanak közlekedési baleset áldozatává. Csapatmunkát kértünk, arra számítva, hogy míg elkészül a közös rajz, a gyermekek pedagógusaikkal beszélgetnek a szépkorúak segítéséről – mondta el Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes. A kapitányság kiemelt megelőzési főelőadójától azt is megtudtuk, a járás iskolái közül öt tett eleget a felkérésnek és 24 rajzot küldtek be a kapitányságra. A gyermekek legfőképpen az idősek zebrán való átkísérését jelenítették meg rajzaikon, de több alkotáson azt mutatták be, hogy az autóbuszon át kell adni a helyüket az idősebbeknek.
-Valamennyi rajz nagyon jól sikerült és látványosan ábrázolta, hogy a gyermekeknek milyen elképzeléseik vannak az idősek közlekedésének segítéséről – fogalmazott az alezredes, hozzátéve, az alkotásokat az Idősügyi Munkacsoport vezetője, Forsthoffer Erzsébet és Drabant András művész-tanár értékelte.

Az eredményhirdetést a Távközlési Nyugdíjasok Klubja legutóbbi összejövetelén tartották meg. A HEMO-ban működő közösség örömmel vette a kapitányság felkérését és fogadták az első három helyezett iskolás csapatot. A klubfoglalkozásra meghívták a Nagygyimóti Fürge Ujjak Klub tagjait is – akikkel rendszeres kapcsolatot ápolnak -, így több tucat szépkorú tapsolt a kisgyermekeknek. A harmadik helyezettnek járó díjat a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános iskola kisdiákjai vehették át, második helyen végzett a Szent István Római Katolikus Általános Iskola csapata, győztesnek pedig a Mezőlaki Arany János Általános Iskola tanulóit hirdették ki. A gyermekeket a Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a nyugdíjas klub is ajándékkal lepte meg szép alkotásaikért.

Kocsis Károly klubvezető és Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes köszöntötte a megjelent diákokat és időseket 
-Azt rajzoltuk le, hogy egy nénit átkísér egy kisgyerek a zebrán – mesélte el az eredményhirdetés után a győztes csapat tagja, Bálint Áron. Társa, Szép Bianka hozzátette, először megbeszélték, hogy mit rajzoljanak le, aztán a körvonalakat kihúzták filccel és végül kifestették a képet. A gyerekek szerint fontos segíteni a néniket és a bácsikat, hogy ne érje őket baleset.

A győztes csapat rajza

A rajpályázat kapcsán a házigazda, Távközlési Nyugdíjas Klub vezetője Kocsis Károly megjegyezte, örömmel hallották, hogy a rendőrkapitányság ilyen témában indított rajzpályázatot, hiszen valóban sok idősnek szüksége van a segítségre, és jól esik a fiatalok gondoskodása. Ezt a szemléletet minél fiatalabb korban el kell kezdeni tudatosítani, hiszen sok még a teendő ezen a téren. A klubvezető szerint, sajnos a fiatalok többsége nem tiszteli, és nem segíti az időseket, pedig ez nagyon fontos lenne a mindennapokban.
Az eredményhirdetést követően a klub tagsága gratulált a nyertes rajzokat készítő diákoknak és finom süteményekkel meg is vendégelték őket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!