Sajtótájékoztatót tartott Gőgös Zoltán államtitkár és Grőber Attila kampányfőnök


2010-03-24 22:49:47  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Sajtótájékoztatót tartott Gőgös Zoltán államtitkár és Grőber Attila kampányfőnök főképe
Gőgös Zoltán államtitkár sajtótájékoztatón számolt be a délelőtt folyamán zajott kormányülés városunkat is érintő döntéseiről.
 - A Közlekedési Operatív Program keretében a 83-as út fejlesztése a végrehajtási fázisba került, ami azt jelenti, hogy már a tervezési munkák készülnek. De ez a program sajnos nem érintette a Pápai Bázisreptérre való bejutást, a városunkba beérkező forgalmat pedig kezelni kell. Ma az a döntés születetett ebben az ügyben, hogy a kormány 50 millió forintos felhatalmazást adott a közlekedési miniszternek, illetve utasította, hogy ennek a bekötőútnak az előkészítő folyamata párhuzamosan induljon el a 83-as fejlesztésével - mondta Gőgös Zoltán.
A projekt összesen 950 millió forintba kerül. Erre az évre ennek a tervezési forrását biztosította mai döntésével a kormány. Ezzel egy időben a 83-as felújítása tartalmazza a téti elkerülő építését is - tudtuk meg az államtitkártól.
Emellett Gőgös Zoltán beszámolt arról is, hogy a két héttel ezelőtt megrendezett Szegfű Bál bevételét, százezer forintot az MSZP Pápai Szervezete felajánlotta a dr. Kovács Zoltán Pápa város polgármesterével közösen alapított Összefogás Pápa Város Gyermekeiért Alapítványnak. Egy összesítő alapján eddig 2008 óta 571 536 forint befizetés történt az alapítvány számlájára. Ez az összeg nem tartalmazza az alapítók kezdő felajánlását, illetve a Mága Zoltán művész által felajánlott százezer forintot sem.
A választással kapcsolatos aktuális ügyekről Grőber Attila kampányfőnök tájékoztatta a sajtó munkatársait. Mint mondta, úgy látja, 1990-hez képest furcsa és sajátos választási helyzet alakult ki városunkban, utalva a három induló képviselőjelöltre.
- Mi úgy gondoljuk, hogy a Jobbik megnyilvánulásai inkább hiszterizálják a közvéleményt, a demokráciával, az európaisággal ellentétes gondolatokat fogalmaznak meg. Egyértelmű, hogy a Jobbikot az egyik fő politikai ellenfelünknek tekintjük - mondta Grőber Attila.
A kampányfőnök szerint az a szakértelemre épülő politika, amit az MSZP az elmúlt nyolc évben folytatott, az úgynevezett alvószavazókat is megmozgatja a választáskor. Mint mondta, az MSZP-t támogatók száma elérte a Fidesz szavazóbázisáét, és van még tartalék.
 - Van néhány olyan sikeres ügy, mely Gőgös Zoltán nevéhez is fűződik. Ilyen például a Pápai Hús 1913 Kft. megtartásáért indított lobbizás vagy megemlíthetném még a NATO Légibázist is. Ezek az ügyek feljogosítanak arra, hogy azt mondjuk, mi szakértői kormányzást folytattunk. Az ellenzék által sulykolt hírek szerint mi nem jól kezeljük a válságot. Ma minden jelentős nemzetközi elemző elismeri a kormány válságkezelő eredményeit. Ezek a tények - tette hozzá Grőber Attila.

Kapcsolódó cikkek:


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!