Pápáról indult jeles pedagógusokra emlékeztek


2015-10-28 20:29:50  | cikk: ha  | 


 Pápáról indult jeles pedagógusokra emlékeztek főképe

Győr-Moson-Sopron megyében tíz évvel ezelőtt alakult meg a Honismereti Munkacsoport, mely célul tűzte ki, hogy feldolgozza a megyéhez kötődő jeles pedagógusegyéniségek életrajzát, munkásságát. Eddig hat kötet jelent meg, melyekben 160 tanár, tanító pályáját ismerheti meg az olvasó. A sorozat szerkesztői felismerték: nagyon sok elhivatott, kiváló munkát végző pedagógus tanult Pápán, ezért úgy döntöttek, hogy bemutatják városunkban is, hogy kikre lehetünk közösen büszkék. A Pedagógus arcképek címet viselő vetített képes bemutatónak a Jókai Mór Városi Könyvtár adott otthont.

Az emlékkönyv-sorozatben eddig hat kötet jelent meg, de már készül a hetedik

A megjelenteket dr. Hermann István könyvtárigazgató köszöntötte, aki elmondta, a pápaiak nagyon büszkék voltak a tanítóképzőre, mely 1959-ben került át Győrbe. A rendezvényen részt vett Lux Ibolya, a pápai képző utolsó igazgatóhelyettese is, őt külön köszöntötték.

A kötetekben részletes életrajz, valamint pálykép olvasható

Az előadás első részében a Győr-Moson-Sopron megyébe került egykori pápai diákokból lett pedagógusokról hallhattak ismertetőt az érdeklődők. Kallós Károlyné, a munkacsoport társelnöke elmondta, hogy a legtöbben közülük a református kollégiumból, a bencés gimnáziumból és a tanítóképzőből kerültek aztán a Győr-Moson-Sopron megyei katedrákra. A rendezvény második felében dr. Baksa Józsefre, Cziráki Lajosra és dr. Csoknyay Józsefre emlékeztek, akik mindannyian a pápai képző tanárai voltak és innen kerültek Győrbe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!