Új kezdeményezés a kerékpárosok védelmére


2015-10-27 21:59:07  | cikk: HuHa  | 


Új kezdeményezés a kerékpárosok védelmére főképe
Új kezdeményezést indított útjára a Pápai Rendőrkapitányság a kerékpárosok közlekedésbiztonságának erősítésére: olyan gazdasági társaságokkal kívánják felvenni a kapcsolatot, ahol sok dolgozó biciklivel jár munkába.

Az első cég, melyet megkerestek a Johnson Controls pápai üzeme volt, hiszen oda valóban nagyon sokan járnak kerékpárral munkába és a dolgozók nagy része télen is ezzel a közlekedési eszközzel közelíti meg munkahelyét. A cég pozitívan állt a kezdeményezéshez, így a kapitányság rendőrei a kedd délutáni műszakváltáskor keresték fel a gyárat. Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredestől megtudtuk, az akció keretében a rendőrök segítő szándékkal ellenőrzik a kerékpárok kötelező tartozékainak meglétét, szükség esetén felhívják a figyelmet a hiányosságra, a szabályosan felszerelt biciklik tulajdonosait pedig láthatósági kiegészítőkkel jutalmazzák.

Láthatósági kiegészítők a szabályosan felszerelt kerékpárok tulajdonosainak
-Ennél a cégnél nagyon sokan kerékpárral járnak dolgozni és nem csak nyáron, hanem most ősszel és télen is, amikor gyakran sötétben vagy rossz látási viszonyok között közlekednek. Számunkra kiemelten fontos a kerékpárosok közlekedésbiztonsága, ezt pedig a jó látási és láthatósági körülmények segítik – fogalmazott a kiemelt megelőzési főelőadó. Hozzátette, tavasszal is volt egy akciójuk a biciklisek védelmére, most ősszel pedig ismét megszólítják a kerékpárral közlekedőket, felhívják a figyelmet arra, hogy nagyon fontos a kerékpár megfelelő kivilágítása és a láthatóságot szolgáló kötelező tartozékok megléte. A kapitányság egy kiadvánnyal is készült az akcióra, ezt adták át azoknak a dolgozóknak, akik vállalták, hogy megmutatják biciklijüket a rendőröknek.

A kiadvány a kötelező tartozékokat mutatja be és jótanácsokkal is szolgál

A kapitányság munkatársai a lámpák és fényvisszaverő prizmák mellett ellenőrizték a fékeket, a csengő meglétét és a kormányszerkezet stabilitását. Akinél hiányosságot tapasztaltak, azt kérték a pótlásra, akinek pedig rendben találták a kerékpárját, azt láthatósági karpánttal és mellénnyel jutalmazták, sőt ők adataik megadásával egy nyereményjátékban is részt vehetnek.

A Johnson Controls Kft. vezetése komolyan vette a kezdeményezést, kihirdették a dolgozók között az akciót és a munkavállalók közül sokan megmutatták biciklijüket a rendőröknek, többségükét pedig rendben is találták az egyenruhások. Sallai Róbert rendőr főtörzsőrmester elmondta, hiányosságot leginkább az első keréken kötelező két prizma esetében tapasztaltak, ennek szükségességre minden esetben figyelmeztették a dolgozókat.

A rendőrök a kötelező tartozékokat ellenőrizték segítő szándékkal

Bódainé Györkös Edina másfél éve dolgozik a cégnél, nap mint nap kerékpárral megy a munkahelyére. Három műszakban dolgozik, így gyakran sötétben kell közlekednie. Kerékpárját éppen ezért minden szükséges láthatósági tartozékkal felszerelte, a kapott láthatósági mellénynek pedig nagyon örült, mint mondta, viselni fogja rendszeresen. Meglátása szerint jó ötlet volt a kapitányságtól, hogy megkeresték a céget és elmondták, hogy a biztonságos közlekedéshez milyen kötelező tartozékokkal kell felszerelni a bicikliket, hiszen ő maga is gyakran lát olyan kerékpárost, aki nem használ lámpát.
A Pápai Rendőrkapitányság további gazdasági társaságok megkeresését is tervezi az akcióval, és várják a cégek jelentkezését is, hogy együtt tegyenek kerékpárral közlekedő dolgozóik védelméért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!