Tovább tart a hazai veretlenség


2015-10-24 18:23:47  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Tovább tart a hazai veretlenség főképe
A 13. Gyulafirátót ellen folytatta a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságot a 9. helyen álló Perutz FC. A pápai csapat az elmúlt héten Várpalotán szezonbéli negyedik vereségét szenvedte el, hazai pályán viszont ezidáig nem talált legyőzőre, a Perutzban három győzelem, egy döntetlen volt a mérlege. A mérkőzés egyik legnagyobb kérdése az volt, sikerül-e végre a kínálkozó lehetőségeket gólra váltania a pápaiaknak, hiszen Marton Miklós fordulók óta a gyenge helyzetkihasználást okolja az idegenbeli pontveszteségekért, az eddigi 10 mérkőzésen 14 alkalommal sikerült bevenni az ellenfél kapuját. A vendégek az elmúlt héten hazai pályán vereséget szenvedtek az ugodiaktól, mellyel megszakadt a három meccs óta tartó győzelmi szériájuk, ráadásul egyik alapemberüket is elveszítették, Ring Csabát ugyanis kiállította a játékvezető, így a középpályás nem játszhatott a Perutz ellen, mely a Szijjártó – Tóth M., Orovecz, Erdősi, Györkös – Palkovics, Tóth B., Grőber, Páli, Szabó - Venczel összeállításban vágott neki a két félidőnek. Jobban kezdett a kék mezes vendégcsapat, mindjárt tíz perc játék után veszélyeztettek, egy jobb oldali támadás után a két gólnál járó Kovács találta el a jobb kapufát, majd négy minutummal később a kapuba is betalált, igaz mindezt lesről tette, így maradt a 0-0. A folytatásban sem alakultak ki hazai lehetőségek, sőt a 26. percben Kovács tekerése kis híján utat talált a kapuba. A 45. percben a csereként beállt Ódor és Tóth Máté fejelt össze, mindkét játékost le kellett cserélni. Szünet után végre a vendég kapu is veszélyben forgott, előbb Páli Márk próbálkozott messziről – Lantai kapus nem tudta fogni a lövést, majd a szögletből Orovecz lőtte telibe a kapufát. Az 57. percben Szabó Bálint passzát Venczel suhintotta rá, Lantai ezúttal azonban a helyén volt és leért a próbálkozásra. Egyre jobban átvette a mérkőzés irányítását a Perutz, sorra dolgozta ki a gólszerzési lehetőségeket, Páli és Venczel sem állt messze a vezetés megszerzésétől, ám vagy a védők tisztáztak vagy a hazaiak nem koncentráltak eléggé. A 81. percben Venczel fejesénél fogott nagyot a vendég portás, ám két perccel később már tehetetlen volt: Grőber és Nemes játszott össze, utóbbi beadása után nem tudtak felszabadítani a védők, ez pedig épp elég volt Venczelnek ahhoz, hogy szezonbéli nyolcadik találatát megszerezve a kapu jobb sarkába lőjön, ezzel ha nehezen is, de megőrizte hazai veretlenségét a pápai csapat és itthon tartotta a három pontot.
 
Perutz FC – Gyulafirátót 1-0 (0-0) Gsz.: Venczel

Marton Miklós: Nem volt olyan sok helyzetünk, mint múlt héten a Várpalota ellen. A Gyulafirátót az első félidőben kimondottan jól futballozott, bár ehhez kellettünk mi is, messze voltunk az emberektől, nem ütköztünk időben. A második játékrészre feljavultunk, domináltunk, irányítottuk a játékot, ellenfelünk el is fáradt, így úgy gondolom, megérdemelt a győzelmünk.

Perutz FC: Szijjártó – Tóth M. ('45 Horváth D.), Orovecz, Erdősi, Györkös – Palkovics ('91 Véber), Szabó Bence, Grőber, Páli ('67 Nemes), Szabó Bálint - Venczel

Gyulafirátót: Lantai – Kálmán, Végh, Szokodi, Papp – Balta G., Kövesi ('28 Ódor - '45 Balta N.), Csizmazia, Tímár ('39 Kungli)– Kovács ('76 Horváth T.), Horváth B.

A pápai csapat november 1-jén Dudaron folytatja a pontvadászatot.

A bajnokság élmezőnye:
1. Veszprém 31 pont
2. Úrkút 27
3. Öskü 22
4. Balatonalmádi 21
5. Devecser 20
6. Perutz FC 17

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!