Nyugdíjas Fórum


2010-03-24 15:21:34  | cikk: Tóth Tamara  | 


A Veszprémi Esélyek Háza munkatársai szerveztek a bűnmegelőzésről nyugdíjas fórumot tegnap délelőtt 10 órától a Jókai Mór Művelődési Központban.
- Az Esélyek Háza Veszprémben 2007 decemberében kezdte meg működését, célja, hogy az esélyegyenlőséget és a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok befogadását, támogatását minél jobban kommunikálja és erősítse. A célcsoportok a következőek: fogyatékossággal élők, nők, gyerekek, idősek, romák, hátrányos térségben élők- tudtuk meg Mikula Máté programszervezőtől.
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium a Veszprém Megyei Önkormányzattal és a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesülettel közösen működteti a Veszprémi esélyek Házát. Vannak megyei rendezvényeik is, mint például a Veszprém Megyei Esély Nap, de gyakran szerveznek vidéken, kisebb városokban is programokat.
- A fórum célja az időskori kiszolgáltatottság csökkentése, hiszen az idősebbek hiszékenységükből, jóindulatukból adódóan könnyebben válnak bűncselekmények áldozatává- mondta Mikula Máté.
Délelőtt a Pápai Rendőrkapitányság két munkatársa: Orsós Károly és Kozmáné Pőcze Zsuzsanna tartott előadást a polgárőrséggel közösen. A délután folyamán dr. Csajbi Veronika, az Esélyek Háza jogi munkatársa tartott előadást jogi, fogyasztóvédelmi témákban, mint például a haszonélvezet vagy az eltartási szerződés, továbbá hasznos információkkal szolgált a fogyasztóvédelem jogi szabályairól.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!