Egy idegenbeli siker nagy lökést adna


2015-10-23 13:23:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Egy idegenbeli siker nagy lökést adna főképe
Sorozatban negyedik idegenbeli találkozójára készül a Bakonyerdő Pápa együttese. Az NB II-es kézilabda bajnokság hétvégi játéknapján kézilabda csapatunk Budaörsre utazik, ahol a Tatabánya U23-as alakulatával méri össze erejét. Kiss Dánielék célja, hogy feledtessék az Ácstól elszenvedett egygólos vereséget, és ismét idegenben szerezzenek pontokat.
- Az Ács elleni mérkőzés után láttam a csapaton, hogy mindenkit nagyon bántott a vereség, ez azt jelzi, hogy mindenki mindent megtesz a csapatért. Még ha amatőr együttes is vagyunk, mindenkit érdekel a bajnokság állása, az elért eredmény és a mutatott játék. A múlt heti vereséget már az első edzésen megbeszéltük, levontuk a következtetéseket és nem foglalkozunk többet vele. Menni kell tovább, és mivel még nagyon sok munka áll előttünk ezért nem is szabad sokat sopánkodni egy-egy kudarcon. Ezekből a mérkőzésekből többet lehet tanulni, mint egy nagyarányú győzelemből.
Az Ács ellen a támadásokban sok technikai hibát vétettek a játékosok, a vezetőedző szerint folyamatosan azon dolgoznak, hogy feljavuljon a helyzetkihasználásuk.
- Ez nem fog egyik napról a másikra megváltozni. Mindhárom fiatal irányítónknak újdonság ez a pozíció, vagy azért, mert eddig nem ezen a poszton játszott, vagy azért mert eddig nem volt meghatározva mit is kellene csinálni mérkőzésen egy e poszton játszó játékosnak, vagy mert több éves kihagyás után tért vissza a kézilabda pályára. Célunk a folyamatos javulás, bízom benne, hogy a Tatabánya ellen ez már látható is lesz. Sajnos megint nem tudom megmondani, hogy kire, kikre nem számíthatok, az egyik legbosszantóbb dolog ez a bizonytalanság, hogy ki tudja vállalni a mérkőzést és az edzéseket, és ki nem. Biztos, hogy lesznek hiányzók, az viszont látszik, hogy mindenki megtesz mindent, hogy a csapattal lehessen edzésen és a mérkőzésen is, de ha a munkahely szólít, menni kell. Azok a játékosok, akik a foglalkozásokon nem vesznek részt, velük egyelőre nem tudok számolni továbbra sem.
A vasárnapi esélyekről Kiss Dániel azt mondta, mivel utánpótlás csapattal találkoznak, nem lehet tudni, hogy épp milyen felállásban lépnek pályára, kik azok akiket a visszaengednek játszani a magasabb korosztályból.
- Nagyon fiatal, 1998, 1999-es születésű játékosokról beszélünk. Ellenfelünk NB I-es tatabányai ifjúsági csapat olyan játékosokkal, akik fiatal koruk ellenére már tétmérkőzésen is bemutatkoztak az első osztályban játszó felnőtt csapatban, illetve a korosztályos válogatottban is pályára léptek. Köztük például Rosta Miklós, akivel a győri serdülő csapatban dolgoztam együtt, de rajta kívül még Gábor Marcell is kiemelkedik a tatabányai csapatból. Igyekszünk felvenni a fiatalokkal a versenyt a mérkőzés minden elemében, azonban azzal tisztában kell lenni, hogy akármennyire is fiatalok, egy héten háromszor annyi foglalkozáson vesznek részt, mint mi és emellett pluszban két tétmérkőzést is játszanak. A bajnokságban jelenleg két ponttal és négy helyezéssel előznek meg minket. A sűrű mezőny miatt egy győzelemmel nagyot ugorhatnánk előre a tabellán, a mérkőzés esélyesei nem mi vagyunk, de akárhogy is alakul a mérkőzés az biztos, hogy végig küzdeni fogunk.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!