Tehetséggondozás a református iskolákban


2015-10-21 21:49:44  | cikk: ha  | 


Tehetséggondozás a református iskolákban főképe

A Magyarországi Református Egyház a közelmúltban sikeresen pályázott, az Új Széchenyi Terv keretében novemberig több mint 545 millió forintot költhet oktatási rendszerének fejlesztésére. A TÁMOP-3.1.17-15-2015-0004 azonosítószámú pályázat megvalósítását az Európai Szociális Alap és a magyar állam közösen finanszírozza. A pályázathoz kapcsolódóan tehetségsegító tanácsok is alakultak a négy egyházkerületben. A Dunántúli Református Egyházkerület Tehetségsegító Tanácsának Pápa a központja, ezért a városunkban található középiskola ad otthont a szakmai képzéseknek, fórumoknak, egyeztetéseknek.

A téma a művészeti tehetséggondozás volt

Szeptemberben regionális szakmai napot tartottak itt és ekkor alakult meg az egyházmegyei tehetségsegítő tanács, ma pedig egy kerekasztal beszélgetésre invitálták az érdeklődőket, melynek témája a művészeti tehetséggondozás volt.
Horgos Vilmos országos koordinátor elmondta, a pályázat célja, hogy a közoktatást fejlessze a református egyházban. A projektnek több pillére van, egyrészt kidolgozzák a Református Köznevelési Információs Rendszert, másrészt jut forrás az egyház által működtetett pedagógiai szakszolgálati tevékenységek fejlesztésére, fontos a hálózatépítés és kiemelt szerepet kap a tehetségfejlesztés.
Kun Katalin videoanyaggal illusztrálta előadását

A tehetségfejlesztés területén készülnek szakmai anyagok is, ezek közül az egyik, az óvodásoknak, alsó tagozatosoknak kidolgozott Kenderke-Fürkész Program, mely egy komplex művészetoktatási képességfejlesztő módszer- és feladatgyűjtemény, ahol a cél nem az ismeretszerzés, hanem a kreatív tehetséggondozás: a gyerekek belekóstolhatnak mind a négy művészeti ágba, s így dönthető el, hogy ki miben tehetséges - mondta Kun Katalin, az iskola alapító igazgatója.
A projekt következő alkalma november 11-én lesz Budapesten, akkor alakul meg az Országos Tehetséggondozó Tanács.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!