Megismerni a megye legkisebb településeit is – Polgárdy Imre a Kiliáni beszélgetéseken


2015-10-21 21:21:00  | cikk: HuHa  | 


Megismerni a megye legkisebb településeit is – Polgárdy Imre a Kiliáni beszélgetéseken főképe
A Közgáz dísztermében tartott kötetlen beszélgetéssorozat októberi vendége Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke volt. A pápai származású, visszafogott stílusú, halk szavú elnök életéről, munkájáról ismerhettek meg részleteket a rendezvényre ellátogatók.

Mint mesélte, gyermekkorát a Tókertben töltötte, később a Kiliánra költözött a család, bár itt nem sokáig lakott, hiszen munkái más településekre szólították, ma például Balatonalmádiban él. Mindezek ellenére mindig pápainak vallja magát, még akkor is, ha bárhol a megyében otthon van. Iskoláit is a Pápán végezte, aztán a középiskolai évek utáni útkeresés Budapestre vetette és a pedagógusi pályára vitte, s úgy tért vissza szülővárosába.
-A Jókai Mór Általános Iskolában tanítottam 11 éven át és ez mély nyomot hagyott bennem, nagyon kedves időszak volt számomra – emlékezett vissza.

1989-90-ben indult közéleti pályája, megismerkedett a pápai Fidesz szervezettel, tagja lett a közösségnek, majd önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként dolgozott Pápakovácsiban. Képviselőként bekerült a megyei közgyűlésbe, majd egy ciklus kihagyásával azóta is tagja a testületnek, másfél ciklust töltött alelnökként, a mostani választásokon pedig a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökévé választották.
-Megtisztelő ez a feladat és büszke vagyok, hogy betölthetem ezt a pozíciót – fogalmazott, hozzátéve elnökként a közgyűlés munkájának irányítása a feladata, amit nagyon szívesen végez. Tudja, hogy a megyei közgyűlés szervezete és tevékenysége kevésbé ismert a lakosság körében, főleg most, amikor már intézményfenntartóként nem működik a megyei önkormányzat.
-A legfontosabb feladatunk most, hogy a lehető legjobban osszuk el a megyére jutott európai uniós forrásokat. Ezen túl sporttevékenységek és ifjúsági feladatok koordinálása, nemzetközi kapcsolatok ápolása tartozik a tevékenységi körünkbe.

A hallgatóság sok érdekességet megtudhatott a megyei közgyűlés munkájáról

Polgárdy Imre arról is szólt, számára nagyon fontosak a megye legkisebb települései is, igyekszik eljutni mindenhová és rájuk irányítani a figyelmet, hiszen ezekben az apró falvakban is rengeteg érték van. Éppen ezért szerveznek kihelyezett üléseket, fogadóórákat, hiszen ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a kis települések megismerkedjenek a megyei önkormányzat munkájával, és ők maguk is meg tudják mutatni magukat a képviselőknek. Munkája szervezésénél, a rendezvények, események kapcsán is úgy választ a meghívások közül, hogy minél többször tudjon részt venni a kicsi falvak számára fontos programokon.
-Az azért túlzás, hogy Veszprém megye minden települését mélységében ismerem, de azon vagyok, hogy valamennyi helyre eljussak és megismerkedjek a legkisebb falvakkal is. Ezért szabadidőmben is törekszem arra, hogy minél jobban megismerjem a megyét és mivel nagyon szeretek túrázni, ezt remekül össze lehet kapcsolni például egy-egy bakonyi falu bejárásával.

Mint megtudtuk, az elnök a természeti szépségek mellett az épített értékeket is kedveli, sokszor betér egy kis falu templomába, részt vesz a misén, hiszen azt vallja, ez is egyfajta ismerkedés az ott élőkkel. A beszélgetésen az is kiderült Polgárdy Imréről, hogy szívesen horgászik, bár erre csak ritkán jut ideje, annak ellenére, hogy mindig kiváltja az éves engedélyt, hogy hátha akkor majd többet jár a Balatonra kedvenc elfoglaltságának hódolni. Emellett főzni is szeret, sokszor este is nekiáll az ételkészítésnek és legalább olyan szívesen készít főzelékeket, mint húsokat.

A derűs hangulatú rendezvényen résztvevők betekintést nyerhettek a megyei közgyűlés tevékenységébe, a testület munkájába, az ülések hangulatába és egy kicsit megismerhették a régóta nem Pápán élő, de magát ma is pápainak valló elnök életét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!