Jó hangulatban zajlott az őszi családi hétvége a színházban


2015-10-17 23:21:24  | cikk: Babos Petra  | 


Jó hangulatban zajlott az őszi családi hétvége a színházban főképe
Hatalmas játszótérré alakultak a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének emeleti terei a már hagyományosnak mondható őszi családi napon. Az ügyes kezű gyerekek és szüleik ezúttal az ősz jegyében alkothattak. Az apróságok az őszi termésekből készítettek színes és ötletes ajtó- és ablakdíszeket otthonaik csinosítására, a legkisebbek babajátszótéren hancúrozhattak, ahol a játékszőnyegen készségfejlesztő játékok, hinták és forgók vártak rájuk. A nagyobbak a játékbirodalomban térbeli ügyességi feladatokat oldhattak meg társasjátékozhattak és fajátékokat próbálhattak ki, melyeket a Varázshangok az Egészségért Egyesület hozta el városunkba, akik hangszersimogató programmal is meglepték a gyerekeket.

Németh Evelin Patrícia 12 éves kislány nagymamájával és testvérével, Péterrel látogatott el a családi napra, már nem első ízben. A mosolygós lány nagyon szereti a színház által szervezett programokat, mert mindig sok olyan játék vár rá, amilyet még nem próbált ki előtte. A játszóházban gesztenyekoszorút készített, amit a szobája ablakába fog felakasztani.
Az őszi szöszmötölőt követően a budapesti Magyar Népmese Színház előadásában az Aranyszőrű bárány című zenés interaktív játékot nézhették meg a gyerekek, amelynek ők is aktív szereplői lehettek.

Bognárné Novák Ilona szakmai csoportvezető hírportálunknak a program kapcsán elmondta, az őszi családi programok ezzel még nem érnek véget, hiszen október 28-án, szerdán reggel kirándulást szerveznek a balatonfüredi új Bodorka Vízivilág Ökoturisztikai Látogatóközpontba, ahol testközelből tekinthetik meg a résztvevők a magyar tenger élővilágát, úgy, mintha a víz alatt járnának. A délután folyamán a Salföldi Természetvédelmi majorba látogatnak, ahol őshonos állatok bemutatója, állatsimogató, sétakocsikázás vár mindenkire. Ha jó idő lesz, a közelben egy kilátóra is felmásznak, ahonnét csodálatos panoráma tárulhat az érdeklődők elé.
A kirándulásra október 22-ig lehet még jelentkezni Bognárné Novák Ilonánál a 89/324-242 vagy a 20/288-4951-es telefonszámon, illetve a részvételi díj befizetésével együtt a JMSZK gazdasági irodájában hétköznapokon 8-11 és 13-16 óráig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!