Két győzelem, két vereség az utánpótlás mai mérlege


2015-10-17 17:35:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Két győzelem, két vereség az utánpótlás mai mérlege főképe
Október 17-én négy utánpótlás mérkőzést is hazai pályán vívtak meg a Pápai Egyesített Labdarúgó Club csapatai, a Perutz Stadionban U19-es és U17-es, a Munkácsy Sporttelepén az U15-ös, és U14-es alakulat lépett pályára. Ezúttal a kisebbek mérkőzéseire látogattunk ki, ahol kezdésként Horváth Imre U15-ös tanítványai a Mosonmagyaróvár ellen igyekezték itthon tartani a bajnoki pontokat. A mieink az elmúlt héten Ajkán szerezték meg első győzelmüket a szezonban, egy nem akármilyen találkozón 5-4-re tudtak nyerni, emellett három döntetlen és három vereség állt a nevük mellett. A fehér mezesek ellen jól alakult az első félidő, hiszen a 13. percben Janás Márk majd 17 minutummal később Fodor Károly is betalált, kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre a házigazdák. A második 40 percben ritkán forogtak veszélyben a kapuk, a hajrában egy jobb oldali szabadrúgást követően Ábrahám János állította be a 3-0-ás végeredményt.

PELC U15 – Mosonmagyaróvár 3-0 (2-0) Gsz.: Janás, Fodor, Ábrahám

Horváth Imre: Úgy érzem, a mérkőzés összképe alapján megérdemelt a győzelmünk. Az első félidőben szervezetten, ötletesen játszottunk, sok olyan veszélyes támadást vezettünk, amikből még nagyobb lehetett volna a szünetben az előnyünk, ám az elején kissé körülményesen játszottunk. A második játékrészben a cserék után szerkezetet váltottunk - 4-3-3-ra – emiatt kissé akadozott a gépezet, de a sikerünk nem forgott veszélyben, a fiúk minden dicséretet megérdemelnek.

PELC U15: Pintér ('41 Bella) – Ábrahám, Varga ('70 Böröcz), Szivós ('51 Englert), Kovács – Pénzes, Bankó, Szántó ('70 Kapcsándy), Janás – Fodor, Péter ('51 Szász)

A játéknap az U14-es összecsapással folytatódott, 0-0-ás első félidő után a második 40 percben indult be a pápai gépezet, az 56. percben – egy perccel pályára lépése után - Schermann Péter juttatta előnyhöz csapatát, hat perccel később Hauser Bálint, a 69. percben Cseke Patrik is betalált, a három hazai gólra csak egy válasza volt a Mosonmagyaróvárnak, így Forsthoffer Tibor csapata megérdemelt győzelmet aratott.

PELC U14 – Mosonmagyaróvár 3-1 (0-0) Gsz.: Schermann, Hauser, Cseke ill. Horváth

PELC U14: Schüld – Németh ('41 Keresztes), Burdi, Galler ('51 Cser), Tóth – Cseke ('72 Nagy), Gombás ('55 Antal), Horváth ('55 Schermann), Császár – Keresztes, Hauser

A Perutz Stadionban a PELC ellenfele a Hévíz volt, az U19-es csapat 3-1-es vereséget szenvedett, a pápaiak találatát Schilde Máté jegyezte, az U17-eseknek sem sikerült jobban a két félidő, hiszen 4-1 arányban kikaptak, a mieink részéről Mogyorósi Bálint tudott szépíteni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!