Házhoz megyünk" - Veszprém megyében


2015-10-14 06:56:00  | cikk:  | 


A „Házhoz megyünk" program keretében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a lakásbetörésekre, a besurranásos lopásokra, valamint az idős személyek sérelmére elkövetett trükkös lopásokra fókuszál.
Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015. szeptember 30-án „Házhoz megyünk” címmel kampányt indított hazánk vagyonbiztonságának erősítése céljából, a lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló lopás bűncselekmények megelőzésére. A program fő célja, hogy az állampolgárok a szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat, biztonságukat fokozó ajánlásokat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a program keretében a lakásbetörésekre, a besurranásos lopásokra, valamint az idős személyek sérelmére elkövetett trükkös lopásokra fókuszál. A főkapitányság Várpalota, Veszprém és Ajka településeken állítja fel a „Házhoz megyünk” program információs pontjait. Az információs pont működtetésében részt vesznek polgárőrök, rendészeti fakultációs, valamint közösségi szolgálatot ellátó diákok is. Az információs pontokon a rendőrök tájékoztatják az érdeklődőket a prevenciós vagyonvédelmi lehetőségekről és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács prevenciós kiadványait adják át, továbbá a lakásbetörés, besurranásos lopás vagy trükkös lopás áldozatává vált sértettek részére személyre szóló vagyonvédelmi tanácsokat adnak. Ismertetik a program keretében megrendezésre kerülő országos vagyonvédelmi vetélkedő részleteit, amelyre helyi szinten az érdeklődők az információs pontokon regisztrálhatnak.

A program különlegessége, hogy igényelhető speciális, az érdeklődő lakóhelyére vonatkozó egyéni tanácsadás is, amely – elérhetőség meghagyása esetén – egy későbbi, előre egyeztetett időpontban, a főkapitányság vagyonvédelmi munkatársa és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Veszprém Megyei Szervezetének munkatársai szakmai segítségével valósulhat meg.

Képek:

nincsenek képek