Sikeres volt a Német Nemzetiségi Nap


2015-10-13 21:51:24  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres volt a Német Nemzetiségi Nap főképe
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat ma tartotta októberi ülését. Az első napirendi pontban a 2015. évi költségvetésről szóló határozat módosítását fogadták el, amelyre könyveléstechnikai műveletek miatt volt szükség.

Az ülésen szó esett a nemrégiben megrendezett két napos ünnepségsorozatról is. Szeptember 25-én ünnepelték a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola nemzetiségi tagozatának 15 éves jubileumát. Ezen alkalomból idén a hagyományosan tavasszal megtartott szépkiejtési versenyt is erre a napra tették. A versenyen 28 versenyző vett részt, ebből négyen a nemzetiségi nyelvjárás kategóriában mérték össze szép beszédüket. A nap díszvendége Josef Michaelisz magyarországi német költő volt, aki nagyon elégedett volt a színvonalas programmal. 26-án rendezték meg a nemzetiségi napot, melynek keretében kulturális bemutatón léptek fel a Vajda lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportjának tagjai és a Munkácsy iskola nemzetiségi osztályai.
-A programon szerepelt a Herendi Nefelejts Német Nemzetiségi Csoport, a Gannai Asszonykórus, majd a Kimlei és Győrsági Harmonikások teremtettek muzsikájukkal táncra buzdító hangulatot – idézte fel hírportálunknak Pillerné Fódi Ilona elnök.

A harmadik napirendi pontban a testület tárgyalt az adventi hangversenyről, melynek a hagyományokhoz hűen a Szent József Kápolna ad otthont december 12-én. A részletes programot a novemberi gyűlésen beszélik meg.

Az ülés közmeghallgatással zárult, melyen Pillerné Fódi Ilona elnök ismertette a PNNÖ 2015.évi tevékenységét. Mint mondta, a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat az idén is megszervezte a már hagyományos programjait. A testület részt vett a januári Magyarországi Német Nemzetiségek Napjára szervezett gálaműsoron Budapesten. Júniusban a PNNÖ elnöke a városi delegáció tagjaként ellátogatott Leinefeldébe, a két város partnerkapcsolatának 10 éves jubileuma alkalmából. Ebben az évben is jelentős összeggel támogatták és továbbra is támogatják a Vajda lakótelepi óvoda Rozmaring csoportját és a Munkácsy iskola nemzetiségi tagozatának oktatását. Kiemelte a szeptemberi kétnapos rendezvénysorozatot és a decemberi adventi hangversenyt is.
A közmeghallgatás végén megköszönte a képviselő társak, az aljegyző és a titkárság minden dolgozójának segítőkész munkáját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!