Kosárlabda: Siker a Hepp-kupában


2015-10-12 16:18:29  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kosárlabda: Siker a Hepp-kupában főképe
Az Oroszlány elleni idegenben megvívott bajnoki után a Concordia Motax KC Pápa alakulata a Hepp Kupában folytatta a küzdelmeket. A Hepp Ferenc emlékére életre hívott kupában a mieink a Vetési Albert Gimnáziumban, a Veszprém ellenfeleként léptek pályára. Hamar körvonalazódott, hogy nem a klasszikus rangadó képét nyújtja majd a találkozó, hiszen veszprémi részről nem láthatták a kilátogatók a csapatban a komplett kezdő ötöst. A pápaiaknál sérüléséből visszatért Keresztes, azonban a maródiak tábora ennek ellenére tovább nőtt. A mérkőzés a két csapat elmúlt időszakában játszott találkozóinak képe alapján indult, a hazaiak fokozatosan néhány pontos előnyt építgettek Takács eredményes játékának köszönhetően. A negyed végére a látótávolságban maradását a Concordiának Bereczki eredményes játéka biztosította. A folytatásban a mérkőzés összképe kezdett megváltozni: a Pápa egyre inkább magához ragadta a kezdeményezést, előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette. A mindkét oldalt jellemző nagyobb védekezési hibákat rendre kihasználták a csapatok, a félidőt minimális előnnyel zárta a PKC. A második játékrészben nem változott a játék képe, a lassú, néhol körülményes kosárlabda nem igazán hozta lázba a játékosokat, nézőket. A negyed közepén a Hoya tudott egyenlíteni, de a vendégek kissé élesebb csapatmunkájuknak köszönhetően elléptek riválisuktól. A negyedik negyed talán az addigiaknál is gyengébb csatát hozott, a házigazdák teher nélkül kosárlabdáztak, és értek el bravúros pontokat, melyekre csak időközönként volt válasza a Pápának, azonban előnyét így is tartotta. Oltárczy és Herber a végső sípszó előtt még indított egy utolsó hajrát, hátha sikerül a bakonyiaknak a fordítás, azonban a jelentősen vontatott végjátékban ez már nem sikerült, így a Concordia-Motax lépett az emlékkupa következő fordulójába. Összességében a mérkőzés a kettő csapat hagyományainak teljesen ellentmondó csatát hozott. Néhol edzőmeccs jelleget öltött, melynek sportértéke erősen konvergált az alacsonyabb számok irányába. A kulcsjátékosait nem nevező Hoya Veszprém a tavalyi hazai búcsú után ismételten a Pápával szemben maradt alul egy alacsony színvonalú találkozón.

Vajda Balázs: Egyedül a továbbjutásnak tudok örülni, a többi sajnos nálam nem érte el a versenysport kategóriáját...

Hoya Pannon Egyetem Veszprém - Concordia Motax KC Pápa 93:96 (23:18, 17:26, 19:27, 34:25)
Vezette: Tóth, Török, Dr. Magyari

Veszprém: Oltárczy 16/6, Kováts 13/6, Novák 6/3, Takács 26/9, Sipos 16/6, cserék: Herbel 13/3, Mayer 2, Kovács, Szeifert 1

Pápa: Henrik 14/6, Szanati 14, Ács 19, Kutasi 17/6, Bereczki 13/6, cserék: Kacskó 6/6, Perger 7/6, Keresztes 6, Vajda, Hole

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!