Jótékonysági országos táncfesztivál


2015-10-11 13:30:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jótékonysági országos táncfesztivál főképe
A Sanogenesis Alapítvány szervezésében nyílt országos táncversenynek adott otthont a Városi Sportcsarnok. Az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett Megaforce Dance Cup elnevezésű rendezvény amellett, hogy szereplési és megmérettetési lehetőséget kínált az egyesületeknek, jótékony célt is szolgált, hiszen a kupán a kihelyezett gyűjtőedényeken keresztül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület pápai tevékenységét is támogathatták. A bajnokságon amatőr, félprofi és masters kategóriába lehetett nevezni, a zsűri pedig igen neves szakemberekből állt, elfogadta a felkérést Rabi Erika, táncművész, táncpedagógus, Győrffy Katalin, koreográfus, hastáncművész, Szomoru Gábor, többszörös Európa- és világbajnok hip-hop táncos, Ramasz László, nívódíjas táncos, koreográfus valamint Hergenrőder Jácint nívó díjas, moderntánc szakos mesterpedagógus. Szegediné Murai Dóra szervező érdeklődésünkre elmondta, a kupa megszervezésekor több cél vezérelte őket, a bemutatott egyéni, páros és csoportos produkciók pedig elnyerték tetszését, hiszen nagyon felkészültek voltak a versenyzők.
- Véleményem szerint ezzel a versennyel egy régi hiányt szüntettünk meg, hiszen ilyen formában korábban még nem rendeztünk bajnokságot. A mai nap a jótékonyság mellett az is fontos, hogy senki sem távozik üres kézzel, a zsűri felhozatala is nagyon erős, és olyan kidolgozott, igényes, magas színvonalú koreográfiákat láthattunk, hogy a szervezők és a közönség is elégedett lehet. 23 egyesület adta le nevezését, 80 koreográfiában körülbelül 300 táncost láthattunk a tánctéren. Rengeteg stílust vonult fel a nap folyamán, néptánc, show tánc, művészi látványtánc, freestyle, emellett igazi kuriózum volt a rúdfitness, vagyis a poledance, a pápai és budapesti versenyzőktől az erőelemek káprázatos megvalósításán keresztül művészi előadásokat láthattunk.
A pápai színekben a GbFitness, a Black Bunny Rock’n Roll Club, a Zafír Orientális Társulat, a Balance Dance Team valamint a Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskola néptánc csoportja is közönség elé lépett. A szünetben sikerült megszólaltatnunk a zsűri oszlopos tagját, Hergenrőder Jácintot, aki emellett, hogy többszörös boogie-woogie és swing tánc magyar bajnok, korábban a Győri Nemzeti Színház táncosa is volt.
- Nagyon örültem a felkérésnek, és a kezdeményezésnek, úgy látom, hogy mindenki nagyon felkészült a mai napra és igyekezett kihozni magából a maximumot. Színvonalas előadásoknak lehettünk szem és fültanúi, rengeteg olyan produkció érkezett, melyeket más versenyeken még nem láttam. Arra számítottam, hogy területi jellegű bajnokság lesz, ehhez képest az ország minden szegletéből érkeztek egyesületek, akik meglepően jó táncokat mutattak be, a fellépőket arany-, ezüst és bronzminősítéssel díjaztuk.
A rendezvényen elhangzott, a kupa sikere kapcsán lesz folytatás is, hiszen december 5-én ismét megrendezik a bajnokságot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!