Szabó Bence a hosszabbításban döntött


2015-10-10 20:44:22  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Szabó Bence a hosszabbításban döntött főképe
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 9. fordulójában igazi szomszédvári rangadót rendeztek, ugyanis a Perutz FC Ugod együttesét fogadta a Perutz Stadionban. A párosítás kimondva, kimondatlanul is a presztízsmérkőzés kategóriájába tartozott, egyrészt a két település közelsége miatt, másrészt azért, mert több olyan játékost is felfedezhettünk a keretekben, akik mindkét csapatban megfordultak. Bajnoki körülmények között talán még soha nem találkozott a két csapat, a vendégek a hetedik, a hazaiak a kilencedik pozícióból várták a kezdést. Marton Miklós csapata három nyeretlen találkozó után készült a két félidőre, míg az ugodiak a vártnál is jobban szerepelnek, hiszen az elmúlt fordulókban a Sümeg elleni fiaskót leszámítva idegenben legyűrték a Balatonalmádit és a Peremartont, és döntetlenre mentették az Öskü elleni összecsapást. A hideg időjárás ellenére is sokan voltak kíváncsiak arra, mire megy egymással a két hasonló játékerőt képviselő együttes, a Perutz szokásos sárga-kék szerelésében a Szijjártó – Tóth, Erdősi, Györkös – Horváth, Badics, Grőber, Mészáros, Szabó B., Palkovics - Venczel összetételben futott ki a pályára, míg a másik oldalon Tóth Ferenc dolgát több hiányzó is nehezítette, a tréner végül a Simon – Hegedűs, Gödri Á., Bakos, Gödri D. – Egyed, Vesztergom, Csombó, Joó - Budavári, Mórocz kezdő tizenegyet favorizálta. A kezdő sípszó előtt egyperces néma főhajtással emlékeztek meg Kovács Attila törzsszurkolóról, aki életének 67. évben elhunyt. Az ünnepélyes kezdőrúgást hatodik születésnapja alkalmából Vesztergom Benedek végezhette el. Az első félidőben kevés helyzetet láthatott a kilátogató publikum, az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, a 13. percben Venczel léc alá tartó szabadrúgását Simon ujjheggyel tolta fölé. A 20. percben megint pontrúgás után alakult ki veszélyes szituáció, Egyed szabadrúgásáról centikkel maradt le a hosszún érkező Bakos, ezzel le is zárult az első 45 perc érdemi része. A második játékrészben megint Simon volt a végállomás, a hálóőr Páli lapos szabadrúgását ölelte magához. Egy óra elteltével egy lecsorgó labda Szabó Bálint elé került, a bal felsőbe tartó kísérleténél megint Simon mutatott be bravúrt. Negyed órával később Mészáros szöglete csavarodott veszélyesen az ugodi kapu felé, a vendégek kapusa ezúttal is a helyén volt. Az utolsó húsz percben mezőnyjátékot láthatott a közönség, aztán a 92. percben jött a csattanó, a tizenhatos sarkától nem messze egy pontrúgást Páli ívelt a kapu elé, a labda Mészárosról a csereként pályára lépő Szabó Bence elé került, aki közelről a hálóba bombázott, ezzel a találattal egy döntetlenszagú mérkőzésen a Perutz FC itthon tudta tartani a három pontot.

Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság, 9. forduló, 600 néző, v. Molnár (Fülöp, Aradi)
Perutz FC – Ugod SE 1-0 (0-0) Gsz.: Szabó Bence

Tóth Ferenc: Kicsit nehéz megszólalni egy utolsó pillanatban elveszített meccs után. Le a kalappal a játékosaim előtt, nagyot küzdöttek, sajnos elfáradtunk a végére, nem könnyű egy heti ötöt edző csapat ellen végig bírni. Az látható volt, hogy a védekezésre koncentráltunk, megpróbáltunk kontrázni, sajnos ma nem volt szerencsénk, de nem dől össze a világ, megyünk tovább.

Marton Miklós: A legfontosabb, hogy végre győztünk. Igazi rangadó volt, amin nem játszottunk jól, de úgy gondolom, ellenfelünknek helyzete sem volt a mérkőzésen, nekünk több is, amiket ismét nem sikerült értékesíteni. Lényeg a három pont, rossz játékkal is lehet nyerni.

Perutz FC: Szijjártó – Tóth, Erdősi, Györkös (’46 Páli) – Horváth Á. (’46 Szabó B.), Badics (’55 Horváth D.), Grőber, Mészáros, Szabó B., Palkovics (’79 Ughy) - Venczel

Ugod SE: Simon – Hegedűs, Gödri Á., Bakos, Gödri D. (’54 Sári) – Egyed (’86 Vágenhoffer), Vesztergom (’80 Kovács), Csombó (’61 Kun-Szabó), Joó (’65 Császár) - Budavári, Mórocz

A Perutz FC október 17-én Várpalotán folytatja a bajnokságot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!