Köszönet a doktor néninek


2015-10-10 19:36:09  | cikk: Babos Petra  | 


Köszönet a doktor néninek főképe
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja "Segítünk, hogy segíthess!" elnevezéssel, gyermek-egészségügyi előadássorozatot indított útjára, melynek első előadását péntek este tartották a Szent József kápolnában.
A program kapcsán Pintér-Papp Eszter, a pápai csoport vezetője, a támogató szolgálat szolgálatvezetője elmondta, a kisgyermekeket nevelő családoknak szervezték az előadássorozatot, hiszen a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál nem újdonság az egészségüggyel kapcsolatos segítségnyújtás. Például létezik a webnover.hu internetes oldal, ahol betegápolással, gondozással kapcsolatos praktikus tanácsokat, videó anyagokat találnak, akik az oldalra látogatnak, de van itt szolgáltatástérkép és jogi tanácsadás is.
most indult előadássorozattal szeretnék megmutatni a pápaiaknak, hogy a Máltai Szeretetszolgálat milyen szerteágazó tevékenységet végez.
Pintér-Papp Eszter köszönti a megjelenteket

A program szervezője jól ismeri dr. Lőrincz Matild gyermekorvost, akit felkért az előadássorozat megtartására. Az ismert és közkedvelt doktornő 25 éven át gyógyította a pápai kisebb és nagyobb gyermekeket. Most azonban úgy döntött, szeptember végén, hogy nyugdíjba vonul. Ennek apropóján az egyik szülő, Némethné Rádi Zsuzsa az egyik ismert közösségi oldalon szervezett közös búcsúztatást.
- Másfél hónappal ezelőtt merült fel az ötlet bennem, hogy búcsúztassuk el közösen a doktornőt egy nagyobb rendezvényen, hogy megköszönjük az elmúlt 25 éves áldozatos és segítő munkáját. Az utolsó rendelési napja egy hétköznapra esett, amikor nem mindenki tudott volna eljönni, ezért ezen előadássorozat nyitó programjára esett a választásunk – mesélte a lelkes anyuka, akinek három kisgyermeke van, s még ő is Matild doktornő betege volt. Némethné Rádi Zsuzsa hozzátette, nagyon pozitív emlékei vannak a gyermekorvosról, sosem félt tőle, s amikor megszületett a gyermeke egyből Matild nénire gondolt.
Rengeteg törődést, támogatást, önzetlen szeretetet és kedvességet adott dr. Lőrincz Matild kis betegeinek, amiért sosem tudnak majd elég köszönetet mondani –fogalmazta meg háláját az anyuka.
A szülők és gyermekeik könnyes szemmel, állva tapsolták a köztiszteletben álló orvost, aki meghatottan vette át az ajándékot: régi és mostani betegeinek a fényképét helyezték albumba, s adták át a doktornőnek, remélve, hogy szeretettel emlékszik vissza rájuk majd a későbbiekben is.
A rendezvényen Németh Zsófia mondott verset, majd a szülők mondtak köszönetet.

Németh Zsófia verset mond

Dr. Lőrincz Matild a meglepetésszerű köszönetnyilvánítás után az őszi és téli betegségekről, a vírusok okozta fertőzésekről s a védőoltásokról beszélt az egybegyűlteknek.
Mint mondta, nagy megtiszteltetés a számára, hogy felkérték egy előadás tartására az egészségmegőrző- és védő témakörökben.
Dr. Lőrincz Matild előadása közben

- A gyógyítás mellett nagyon fontos a megelőzés. Én azért lettem gyermekorvos, arra esküdtem, hogy utolsó leheletemig a gyermekeket szolgáljam, hiszen ők a legelesettebbek, a legvégtelenebbek. Elkel nekik a segítség, bár néha egy-egy kedves szó is elég. Igyekszem ennek továbbra is eleget tenni - fűzte hozzá.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!