Fát ültettek az idősek világnapja alkalmából


2015-10-10 19:23:08  | cikk: Babos Petra  | 


Fát ültettek az idősek világnapja alkalmából főképe
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Egyesülete idén is megszervezte idősek világnapi programját. Az egyesület számára ez a legkiemelkedőbb rendezvény az év során. Ebben az esztendőben kicsit másképpen ünnepelték meg a jeles napot, hiszen egy hársfát ültettek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ melletti parkban, az Erzsébet ligetben.

Baán Éva, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, a tagok javaslatára ültettek csemetét, mivel a ligetben már sok szervezet és magánszemély telepített fát.
- Egyesületünk két tagja, Borbély László és Magvasi Tibor önkéntesen vállalta fel a fa helyszínre szállításával kapcsolatos teendőket. Úgy gondolom, aki fát ültet, az bízik a jövőben. Igaz, hogy mi idősek vagyunk, de mi is bízunk a jövőben, s reméljük, sokan emlékezni fognak majd a pápai nyugdíjas egyesületre sok-sok év múlva is.
Baán Éva az ünnepség kapcsán elmondta, az idei évben számos program vár még a népes egyesület tagjaira, így például a novemberi batyus bál, a decemberi idősek karácsonya és a szilveszter. Ezen rendezvények mellett előadásokat szerveznek a tagoknak, valamint részt vesznek a városi adventi programon.

A faültetés kapcsán Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott, a pápai nyugdíjasok szép hagyományt folytatnak, hiszen a ligetben már sok kis tábla hirdeti a fák ültetőinek nevét.
- Amikor fát ültetünk, az időben előre tekintünk. Ha szerencsénk van, s mindenki gondozni fogja, akkor az unokáink unokáinak is ültetjük, hiszen egy fa körülbelül 150 évig hirdeti azt, hogy itt az idősek világnapján összegyűltek a helyi nyugdíjasok, s együtt „adtak” életet egy kis facsemetének.
A polgármester minden egyesületi tagnak jó erőt és egészséget kívánt. Az idősek világnapja alkalmából rendezett eseményen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is részt vett, aki szintén jókívánságokkal üdvözölte az időseket.

Az ültetés után a színházteremben folytatódott a rendezvény. Idén az abdai Rábca Dalkör szórakoztatta a megjelenteket, nosztalgia slágereket és filmdalokat hoztak a nyugdíjasok legnagyobb örömére. Az összejövetelen verssel Csukárdi Tibor és Wölfinger Géza működött közre.
A Rábca Dalkör

Az egyesület minden évben igyekszik meglepni a tagokat egy kis ajándékkal. Így történt ez az idén is, amikor is finom almával és csokoládéval kedveskedtek a jelenlevőknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!