Pápai érem a veterán judo világbajnokságon


2015-10-09 11:50:10  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: www.ijf.org  | 


Pápai érem a veterán judo világbajnokságon főképe
Szeptember 21 és 25. között Hollandiában rendezték a veterán judo világbajnokságot. Az amszterdami VII. IJF veterán vb-re a Nemzetközi Judo Szövetség tájékoztatása szerint 40-nél is több ország, több mint 1300 versenyző regisztrált. A viadalra a 30 évnél idősebb és legalább első kius (1. kyu – barna övfokozat) versenyzők nevezhettek, a világeseményen egyedüli pápaiként a Judo a Pápai Sportért Alapítvány versenyzője, Fábiánné Reiner Cecília is tatamira lépett. A sportoló a tavalyi malagai világbajnokságon ezüstérmet szerzett, idén is érmes helyezésben reménykedett.
- Először is nagy örömömre szolgál, hogy az idei év áprilisától ténylegesen is a Judo a Pápai Sportért Alapítvány sportolói között tudhatom magam – mesélte hírportálunknak Fábiánné Reiner Cecília. A felkészülésem nagyon jól sikerült, ebben kitűnő segítséget nyújtott Mezei Csaba, Gajdosi Győző, Pillér Gábor, Vadas Mercédesz, illetve az edzéseken jó partnert volt Karáth Szabolcs, Balázs Szilárd, Erdélyi Péter, Pillér Bence, Nagy István és még sorolhatnám. A holland megmérettetésre a tavalyi Európa-bajnoki első-, világbajnoki és EB második helyezésemmel is indulási jogosultságot szereztem. Maximálisan elégedett vagyok az elért bronzérmemmel, csoportomban egy angol és két német versenyzővel kellett megküzdenem, örömömre szolgált, hogy én bírtam a mezőnyben legtovább – három percig - ellenállást tanúsítani a későbbi német világbajnok, Nikole Hehemann ellen, aki sajnos az utolsó 15 másodpercben kihasználta figyelmetlenségemet és győzni tudott ellenem. Tudomásom szerint őt sumo világbajnokként tartják nyilván, illetve a német judo Bundesligát is erősíti, azt gondolom, szégyenkezni nincs okom.
A versenyző örömmel újságolta, hogy rengetegen gratuláltak és elismerték teljesítményét.
- A családomnak és mindenkinek nagyon köszönöm a segítségét. Kiemelném, hogy a Judo a Pápai Sportért Alapítvány nemcsak a fizikális és mentális, hanem bizonyos keretek között anyagi támogatást is tudott nyújtani. Megjegyezném, hogy az alapítvány nagyon összetartó, emberközpontú és segítő szándékú, amely nem csak az én, hanem mások haladását is elősegíti. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Magyarpolány községének is - ahol élek - nagyon köszönöm, hogy ők is támogattak.
Reiner Cecília a nemzetközi versenyeken elért fényes érmei ellenére sem áll meg, hiszen a jövőben komoly feladatok várnak még rá.
- Jelenleg az október végi ausztriai Masters Open Bajnokságra készülök, illetve jövőre szeretnék részt venni a horvátországi Európa-bajnokságon, valamint arra is koncentrálok, hogy a magyarországi első osztályból se csússzak vissza. 39 éves korom ellenére ameddig csak lehet, szeretném tartani a szintet, és borsot törni a fiatalok orra alá.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!