Régészeti előadássorozat indult a Kékfestő Múzeumban


2015-10-08 20:24:13  | cikk: pgya  | 


Régészeti előadássorozat indult a Kékfestő Múzeumban főképe
Régészeti mozaik címmel indított előadássorozatot a Gróf Esterházy Károly Múzeum régésze a mai nap délutánján megtartott diavetítéssel egybekötött előadásával. Péterváry-Szanyi Brigitta a Kékfestő Múzeum foglalkoztatójában tartotta meg az előadássorozat bevezetőjét, amelynek témája a Pápa és a pápai járás régészete, régészeti lelőhelyei voltak.

Péterváry-Szanyi Brigitta érdeklődésünkre elmondta, hogy a tematikus előadások havonta kerülnek megrendezésre, minden hónap második csütörtökén délután öt órára várják a téma iránt érdeklődőket a Kékfestő Múzeum foglalkoztatójába. A későbbi előadások átfogják majd a Bakony-hegység késő bronzkori történetét, bemutatásra kerül a légi régészet, a római kor, a honfoglalás kora, illetve a textilkereskedelem fellelt maradványairól is szó fog esni. Az utolsó előadásra májusban kerül sor. A részletes program a cikk alatti fotóalbumban is megtalálható. Az előadások időtartama 30-45 perc, a belépődíj 500 forintba kerül.

A mai előadáson, amelyet Péterváry-Szanyi Brigitta bevezetőnek szánt, a megjelent érdeklődők megismerkedhettek többek között a bakonyi halomtemetkezéssel, bepillantást nyertek az úrdombi ásatásba, ahol avarkori leletek kerületek elő nagy számban, illetve a Fő téri ásatás néhány leletéről is szó volt.

Az előadás után rövid, kötetlen beszélgetésre volt lehetőség.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!