Katasztrófavédelmi vetélkedőt tartottak


2010-03-23 13:03:37  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Katasztrófavédelmi vetélkedőt tartottak főképe
Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság hirdette meg azt a versenysorozatot, melynek ma délelőtt és délután tartották a helyi fordulóját a pápai tűzoltóságon. A versenykiírást a városban működő általános és középiskoláknak küldték ki, előbbiekből 4, utóbbiakból 3 csapat mérte össze tudását.  A vetélkedő elméleti és gyakorlati feladatokból állt, s mind a versenyt szervező 3 szervezet: a Polgári Védelem és Katasztrófavédelem, a Pápai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság és Vöröskereszt Pápa Területi Szervezete tevékenységére utalt. A csapatok tesztlapot töltöttek ki, homokzsákokból nyúlgátat építettek, tömlőt gurítottak, puttonyfecskendővel céloztak, és elláttak egy áramütéses sérültet.  Gaál Zoltántól, a Polgári Védelem pápai kirendeltségének vezetőjétől megtudtuk azt is, hogy a helyi vetélkedő nyertes csapata képviselheti majd Pápát a megyei, vagy akár az országos versenyen is. A megmérettetés célja az ifjúság nevelése, és az, hogy a diákok jobban megismerjék e szervezetek munkáját – tette hozzá Gaál Zoltán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!