Megkezdődött az év legnagyobb járdafelújítása


2015-10-07 22:13:45  | cikk: HuHa  | 


Megkezdődött az év legnagyobb járdafelújítása főképe
Újabb tókerti utcában kezdődött meg a járdafelújítás. A kivitelezők tegnap vonultak fel a Tókert leghosszabb utcái közé tartozó Hetedik utcába, s ott a Tavasz utca felőli oldalon kezdték meg a régi járda elbontását és az új megépítését. A Hetedik utcai építkezés az idei esztendő legnagyobb volumenű járdaberuházása, mely a többihez hasonlóan az Eszterházy Ferenc Terv keretében zajlik. Ezzel a projekttel a Tókertben a harmadik utca gyalogosfelülete válik jól használható, magas minőségűvé.

A beruházásról Áldozó Tamás polgármestertől, a városrész egyik önkormányzati képviselőjétől kaptunk tájékoztatást. Mint mondta, a Tavasz utcai járda felújítása és a jelenleg is zajló Fiumei utcai munka után a Hetedik utcában is elkészül év végére az új járda. Mindkét oldalon megújítják a gyalogosközlekedésre szolgáló járófelületet, mely olyan lesz, mint a többi projekthelyszínen.

Az első szakaszon már az alap kialakításán dolgoznak a kivitelezők

-Összesen 1347 méter hosszan, 1616 négyzetméteren épül új járda a Hetedik utcában, vagyis a Gróf úttól egészen a Tavasz utcai új járdaszakaszig tart a munka. A beruházás összértéke bruttó 32 millió 684 ezer forint. A projekthez támogatást is kapott a város, Magyarország Kormánya közel 15 millió forinttal támogatta a fejlesztést. Ezúton is köszönjük a támogatást és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő segítségét – fogalmazott a városvezető.

-A Hetedik utcai járda felújítása nagyon időszerű volt, hiszen sok szakaszon már járhatatlan volt – tette hozzá a helyszínen tartott bejáráson Császár Endre, Tókertváros másik önkormányzati képviselője. Tapasztalatai szerint azokban az utcákban, ahol már megépült a járda, a lakók elégedettek a fejlesztéssel, más utcák lakói pedig arról érdeklődnek, az ő lakókörnyezetük mikor kerül sorra. A képviselő azt is elmondta, örömére szolgál, hogy a három utcát érintő járdafelújításon túl a városrészben ivóvíz-vezetékcsere is zajlik, amely ugyancsak az itt élők életminőségének javítását célozza. Császár Endre megértést és türelmet kért a lakóktól az építkezéssekkel járó felfordulásért, hiszen ezek a beruházások szebbé, élhetőbbé teszik a városrészt.

Néhány szakaszon ilyen állapotú a régi járda a Hetedik utcában

A Hetedi utcai projekttel közel 3 kilométer hosszan újulnak meg a gyalogos felületek a városrészben. A Tavasz utca és a Gróf út összekötése, valamint a keresztirányú Fiumei utcai csatlakozás egészen nagy, összefüggő területen biztosítja a biztonságos gyalogosközlekedést az új, jó minőségű járdákon. A polgármester ugyanakkor hozzátette, a Tókertben ezeken kívül van még 43 utca, melyek felére ugyancsak ráférne a felújítás, így az Eszterházy Ferenc Terv keretében a következő években is terveznek hasonló beruházásokat. A városrészben egyébként indokolt a közvilágítás bővítés is, a csapadékvíz-elvezetés problémáinak megoldására pedig már készül a terv.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!